News

Käpylä Maanantai plays with 3 teams in 3 leagues 2020–21!

This season Käpylä Maanantai will play with tree teams in tree separate recreational ice hockey leagues:

Few contract papers for Käpylä Maanantai Prospect still unsigned. Contact the team management for a tryout!

Kohuseurassa mestaruuksia, saunasopimuksia ja jymy-yllätys

Käpylä Maanantai päätti kauden 2019 juhlavissa tunnelmissa miesten 6. divarissa varmistaen nousun vitoseen kolme kierrosta ennen sarjan päättymistä. Kauden ensimmäisessä pelissä otettiin henkisesti tärkeä tappio. Pitkin kautta joukkueen piiskuri Juho “der Schlagstock” Heino antoikin kauden aikana rakentavaa palautetta kehumalla joukkueen edesottamuksia mm. ripuliksi. Loppukausi sujui kuitupitoisesti ja joukkue marssi ansaittuun lohkovoittoon.
Kauden päätöstä juhlittiin rauhallisissa merkeissä joukkueen päätösristeilyllä, jossa tahtipuikkoa esimerkillisesti heilutti jälleen kerran Herr Schlagstock. Jalkapallotoimenjohtaja Aleksi Juselius käytti tilaisuuden hyväksi Tallink Siljan saunaosastolla selän pesun yhteydessä, ja allekirjoitutti päävalmentajalla uuden pienellä präntillä verhoillun sopimuksen hänen ollessaan herkässä mielentilassa. Ensi kauden tavoite on säilyä 5. divisioonassa.

KMPP Naiset lähti historialliseen ensimmäiseen kauteensa altavastaajan asemasta. Alkukausi lähtikin käyntiin veitsen terällä, kun hakusessa olleiden sekä puolustus- että hyökkäyspään organisoinnin lisäksi hakusessa olivat myös pelaajat. Voittoja alkoikin sataa laariin ja hienoisen keskikauden notkahduksen jälkeen joukkue pääsi sensaatiomaisesti juhlimaan kauden viimeisessä pelissä ratkaistua harrasteliigan mestaruutta. Mestaruus tuli haaviin mielettömällä maalierolla ja sarjan maalikuningattarena päästiin juhlimaan Elena Rimkevitchiä. Joukkueen päävalmentaja Pasi Eskelinen kommentoi mestaruuden avaimia seuraavasti ”Loppukaudesta saatiin tarpeeksi pelaajia matseihin”. Vuoden 2020 tavoitteena on säilyttää peli-ilo ja kasvattaa rosteria, ja kaikki joukkueurheilusta hyvässä hengessä kiinnostuneet toivotetaan tervetulleiksi tutustumaan treeneihin.

Miesten harrasteen kausi sujui kaksijakoisesti joukkueen annettua kevätkaudella reilusti siimaa voittaen ainoastaan yhden ottelun, mutta syyskaudella tehden ryhtiliikkeen ja näin varmistaen vankan aseman sarjan keskikastissa. Päävalmentaja Marko Mustonen ansioitui värväämällä kauden mittaan noin puolet alaisistaan joukkueen riveihin. Tästä palkintona hänelle rustattiin uusi sadan vuoden jatkosopimus puolen päivän irtisanomisajalla. Mustonen kommentoi alkavaa kautta seuraavasti: ”Tavoitteenamme on sotkea edarin treenit mellanöölit kädessä ja pysyä seuran kakkosjoukkueena.”

Käpylä Maanantai jatkaa laajentumista ottamalla siipiensä suojaan Metropolian Myllypuron Rakennusalan Opiskelijat Ry:n eli MYROn joukkueen. Joukkue koostuu kirkasotsaisista opiskelijoista ja lähtee rakentamaan nousua sekajoukkueella miesten harraste nelosesta kohti kirkkaita valoja. “Yhdet treenit on takana ja joukkue näyttää lupaavalta. Jengiä on saatu hyvin kasaan.” Päävalmentaja Toni Kehusmaa toteaa.“Jengi koostuu pääsääntöisesti vanhoista futareista, on hienoa saada porukka aktivoitua takaisin kuningaslajin pariin. Hienoa saada siihen seuran tuki.” Kehusmaa kiittelee. Aika näyttää mihin tämä joukkue oikein pystyy.

Odysseuksen harharetket päättyivät onnellisesti!

Käpylä Maanantai PFC tiedote 31.5.2019 – vapaa julkaistavaksi

 

Käpylä Maanantai PFC:n valmennusjohdon ponnistelut joukkueen vahvistamiseksi ovat vihdoin tuottaneet tulosta!

Käpylä Maanantai pääsi yhteisymmärrykseen seuralegenda Esa “Esataksi” Jokelan kanssa loppukauden mittaisesta “pelaa kun jaksat” -tyyppisestä sopimuksesta. Esa on viime kauden pettymyksen jälkeen hieronut jalkatyöskentelyään timanttiseen iskuun koko talven Malmin jäähallin kaukalossa potkien vastustajia karkuun Jyrki Lummemaisella pitkällä liu’ulla. Valmennusjohdon ja Esan väliset sopimusneuvottelut olivat pitkät ja raskaat, johtuen Esan liian korkeasta palkkapyynnöstä. Lopulta yhteisymmärrys löytyi Seuran Presidentin avattua kukkaron nyörejä ja toivottamalla Esan tervetulleeksi tulosperusteisella “Tulos tai Ulos” -palkkauksella. Valmennusjohto odottaa Esalta johtajuutta kentällä all around tyypin pelipaikalla aina taksikuskista penkinlämmittäjään. Esa tavoitettiin kommentoimaan verekseltään uutta sopimusta Malmin jäähallin pukukoppikäytävältä. “Hienoa palata voittavaan joukkueeseen! Nurmi on vihreämpää kaukalon toisella puolella!” Haastattelu keskeytyy äkillisen puhelun johdosta, kun Esa huudahtaa “LÖIKÖ MÖRKÖ SISÄÄN!?” Esa noudetaan ensimmäiseen otteluun Tampereen torilta, jossa poika on nähty saunovan viimeksi.

Käpylä Maanantai Naiset valmistautuu kauteen 2019

Käpylä Maanantai Naiset lähtee alkavaan jalkapallokauteen 2019 täysin uudella kulmalla. Pelikuntoa on hiottu harjoituskentillä huippuunsa nyt 1,5 vuotta ja on tullut aika näyttää joukkueen kynnet Naisten Harrastesarja Nelosessa.

Käpylä Maanantai Naiset perustettiin vuonna 2017 kun joukko enemmän tai vähemmän entisiä huippujalkapalloilijoita löysivät toisensa syksyn hämärässä Käpylän liepeiltä nappikset tai lenkkarit jalassaan. Joukosta monen peliura on aikanaan katkennut peli-ilon katoamiseen, joten päätettiin luoda joukkue, jossa jokainen voi pelata hyvällä mielellä – täysillä, mutta ei liian vakavasti. Käpylä Maanantai tarjoaa mahdollisuuden myös uusille kyvyille vetää nappikset jalkaan ja rakastua lajiin!

Joukkueelta puuttuu vielä näkemys sekä hyökkäyspään että puolustuspään organisoinnista, mutta usko on vahva, että paketti saadaan kauden aikana kasaan. Tämän varmistaa kovan tahdon lisäksi valmennuksesta vastuun ottanut kokenut valmentaja Pasi. Pasi aloitti peliuransa Riipilän Raketissa (RiRa) vuonna 1983 jatkaen siellä vuoteen 2016, lukuun ottamatta kahta Seutulan Urheilijoissa välissä vietettyä vuotta. Valmentaja Pasi hakee edelleen näkemystä valmentajan rooliinsa ikämiesten jalkapallojoukkueessa Helsingin Kullervossa sekä pelaamalla talvikausina futsalia. Pelejä Pasille on vuosien aikana kertynyt kaiken kaikkiaan noin 1500, joten kokemusta ja näkemystä häneltä ei puutu. Pasi kuvaa valmennusfilosofiaansa seuraavasti:

“Perustaitojen riittävät toistot ja niiden oikein tekeminen ovat avainasemassa. Ne kun handlaa hyvin, niin pallon kanssa on kiva liikkua kentällä ja kaikilla on kivaa. Ja sit peleissä ja treeneissä mennään hurtin huumorin merkeissä, mutta asiat tehdään kuitenkin kunnolla.” -Pasi

Kaudella 2019 Käpylä Maanantai Naiset treenaa huhtikuussa Kumpulanlaaksossa keskiviikkoisin klo. 20-21 ja toukokuusta lähtien Haagassa Laajasuon tekonurmella keskiviikkoisin klo. 21-22 ajalla 8.5-30.10.2019. Harrastesarja Nelosta pelataan pienellä kentällä 7 vastaan 7, 2×20 min. Pelejä tulee olemaan 10-14 ajalla huhtikuun loppu – kesäkuun loppu ja elokuun alku – syyskuun loppu. Aikataulu tarkentuu myöhemmin. Palloliiton säännöt eivät tässä sarjassa vaadi pelipassia (lisenssiä).

Mukaan ovat tervetulleita kaikki, jotka haluavat mahdollisuuden säännölliseen joukkueurheiluun. Aiempaa jalkapallotaustaa tai kokemusta ei vaadita, vaan toiminta perustuu liikkumisen iloon. Liity mukaan Käpylä Maanantai Naisten joukkueeseen!

Ilmoittautumiset ja lisätiedot:
Aleksi Juselius
Jalkapallojaoston johtaja

aleksi.juselius@kapylamaanantai.com / https://kapylamaanantai.com/

Kohuseuran pallit tutisivat jälleen! Katso kuvat!

Käpylä Maanantai lehdistötiedote 14.1.2019 – vapaa julkaistavaksi

Käpylä Maanantain seurajohto teki tammikuun alussa odotetun päätöksen ja heivasi alisuorittaneen päävalmentajansa Esa Jokelan kortistoon. Jokela johdatti seuran sensaatiomaiseen yllätysnousuun kaudella 2017, mutta päättynyt kausi todisti valmentajavelhon sädekehän sammuneen, kuin juoppo omaan kuseensa Städärin edessä. Kausi 2018 näyttikin olevan ennätyksellisen pitkä mestaruuskrapula, josta valmentaja ei saanut joukkuettaan syttymään taistelemaan sarjapaikastaan. Erityisesti joukkue kärsi valmentajan hyökkäyspään surkeasta organisoinnista, mistä kertoo hyökkääjien yhteismaalimäärä koko kaudelta: kolme (3!) kappaletta ja näistäkin yksi omaan maaliin. Tämä ei sinällään ole yllättävää, kun valmentaja on tunnettu puujalkaisena puolustajana pelaajaurallaan.

Esa Jokela tavoitettiin kommentoimaan tilannetta Malmin jäähallilta: “Vittu mitä paskaa!” Tulevaisuudessa Jokela aikoo panostaa täysillä uraansa amatöörijääkiekkoilijana nuorten leijonien maailmanmestaruudesta innostuneena. Nykyisin Esan tavoittaa parhaiten Jatkoajan keskustelupalstalta nimimerkillä “kireäEsari”. Käpylä Maanantain organisaatio toivottaa Esalle parempaa menestystä kendoilijana, ainakin rima on riittävän alhaalla.

Määrä korvaa laadun

Seuran presidentti ja mesenaatti Svante Suominen ei aikaillut etsiessään uutta valmennusjohtoa. Presidentti laski 1+1=4 ja totesi määrän korvaavan laadun. “Lähdimme viime kauteen selkeästi liian kapeilla hartioilla, nyt on leveät hartiat ja muutamat kapeat. Tavoitteena on palauttaa Seuran kunnia, ei vain voittamalla, mutta murskaamalla vastustajat”, kommentoi Suominen uusien valmentajien nimittämisen jälkeen. Uudet valmentajat allekirjoittivat kaikki tulos tai ulos -mittaisen sopimuspahvin. Seuran uusina valmentajina aloittavat Juho Heino (Head Coach), Juha Parviainen (Assistant Coach) sekä Teemu Warell (Assistant Coach). Lisäksi seuraikoni Aleksi Juselius jatkaa tittelillä Director of Football ja ottaa vastuulleen myös Assistant Coach -tehtävät. Tittelitähtisokeudessa jäi vielä epäselväksi, kuka ne liivit siis tuo sinne treeneihin. Myös se, millä seura aikoo maksaa usean valmentajan palkat on vielä epäselvää. Seuran kirstunvartija Tommi Suominen on viimeisimpien huhujen mukaan nähty etelänmatkalla palmujen alla, joten häntä ei ole toistaiseksi saatu kommentoimaan asiaa.

Kaikki valmentajat omaavat pitkän taustan Football Manager 2016 PC-pelistä sekä FIFA 2012 Manager Mode -valmennuslisenssin. Uusi valmennusjohto ottaa tavoitteekseen palauttaa entisen valmentajan kadottaman peli-ilon ja noudattaa seuran strategiaa “Always just a great time with the boys”. Viisas valmennusjohto teki heti työtä käskettyä ja aloittivat kauden pelisuunnitelmien tekemisen ensimmäisestä saunaillasta.

Myös Harrastepotkupallon johtopallit heilahtivat nurin

Viime kaudella Harrasteen pelaajavalmentaja toiminut Antti Karvanen siirtyy sivuun valmentamisesta ja saa näin lisää aikaa oluen panemiseen (alkoholismin esiaste). Seurajohto kiittää Anttia kuluneista kausista. Harrasteen valmentajan pestin ja vastuun joukkueen ainoasta jalkapallosta perii kaksi kautta harrasteessa palloa potkinut ja vuonna 1995 Kuusysin nappulakoulun käynyt Marko “Sukka” Mustonen. Mustosen mukaan kaudella 2019 hauskanpito kentällä ja sen ulkopuolella jatkuu. Pääpaino pidetään raksamaisesti “kaikki terveenä kotiin”. Eli loukkaantumisia pyritään välttämään huolellisella alkulämmittelyllä. Loppunesteytys kuuluu myös oleellisena osana Mustosen pelikirjaa. Pelillisesti pyritään lisäämään yksilötaitoa ja pallonhallintaa treeneissä. Kuinka tämä tehdään; sitä Mustonen ei osaa sanoa. “Jos tietäisin en varmaan pelaisi harrastesarjoissa” – Mustonen toteaa. Lisäksi Mustonen peräänkuuluttaa puheen merkitystä kentällä. “Opitaan puhumaan kentällä, niin se voi poikia jotain uutta myös kotioloihin. Seuran kausimaksu on helvetisti halvempaa kuin avioliittoneuvonta” kommentoi Mustonen.

Käpylä Maanantai Football 2019 operatiivinen johtoryhmä lehdistötilaisuuden salamaräiskeessä. Eturivi vasemmalta: Marko Mustonen, Juho Heino, Juha Parviainen, Teemu Warell. Takana Aleksi Juselius.

Kaksi uutta jalkapallojoukkuetta kaudelle 2017

Käpylä Maanantai PP ’11 laajentaa toimintaansa!

KMPP perustaa kaudella 2017 kaksi uutta jalkapallojoukkuetta:

 1. Naisten joukkue ja
 2. miesten harrastejoukkue.

Mukaan ovat tervetulleita kaikki, jotka haluavat mahdollisuuden säännölliseen joukkueurheiluun.

Naisten joukkueelle on tarkoituksena varata tänä vuonna pienen kentän jalkapallovuoroja kerran viikossa tai kerran kahdessa viikossa. Toiminta aloitetaan kevään–kesän aikana, heti kun on saatu tarpeeksi pelaajia.
Aiempaa jalkapallotaustaa ei tarvitse olla, vaan toiminta perustuu liikkumisen iloon. Kiinnostuksen mukaan vuodelle 2018 joukkue olisi tarkoitus ilmoittaa mukaan harrastesarjaan.

Perustettava miesten harrastejoukkue pelaa tällä kaudella Harrasteliiga Kolmosta.
Pelit pelataan pienellä kentällä, 7 v 7 pelaajaa ja peliaika on 2 x 20 min.
Pelejä tulee olemaan tällä kaudella lohkovaiheessa 13.  Joukkueen sijoittumisen perusteella pelataan myös playoff otteluita.
Treenit käydään yhdessä edustusjoukkueen kanssa.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot:

Aleksi Juselius
Jalkapallojaoston johtaja
aleksi.juselius@kapylamaanantai.com

Käpylä Maanantai yhteistyösopimukseen Hockey Cornerin kanssa

PRESS RELEASE

Käpylä Maanantain presidentillisen urheiluseuran jääkiekkojaosto on uuden kauden kynnyksellä solminut yhteistyösopimuksen Stadin parhaan kiekkokaupan, Hockey Cornerin kanssa. Käpylä Maanantai keskittää jääkiekkovaruste- ja -palveluhankintansa kasvottomien jättikorporaatioiden sijaan töölöläiseen kivijalkakauppaan.

“Jääkiekko on fiilistelyä, jääkiekko on elämäntapa, #hockeylife! Ei pienintäkään epäilystä, tulisko jokaisen itseään kunnioittavan kiekkoilijan poistaa varusteensa Jyrin kivijalasta Harraste Ilta Kevyt -liigan matsien tilanteita mehustellen ja kauppiaan keittämää kahvia siemmaillen vai hiessä megamarketin hyllyväleissä arpoen.”
– Käpylä Maanantai -seuran Presidentti ja jääkiekkojaoston General Manager, Svante Suominen

Svante Suominen, Jyri Penttilä
Käpylä Maanantai -seuran presidentti Svante Suominen ja Hockey Cornerin kauppias & CEO Jyri Penttilä Stadin parhaan kiekkokaupan edessä tarrankiinnitysjuhlallisuuksissa.

Käpylä Maanantai on vuodesta 2011 toiminut helsinkiläinen urheiluseura. Jääkiekon ja pipolätkän lisäksi seuralla on edustusjoukkueet jalkapallossa ja futsalissa. Seuran pipolätkäaktiivit ovat myös perustaneet Save Pond Hockey -hyväntekeväisyysliikkeen.

Hockey Corner on vuodesta 1991 toiminut jääkiekkoilun erikoisliike. Mannerheimintiellä sijaitsevan kivijalkakaupan lisäksi perheyrityksellä on myös verkkokauppa osoitteessa hockeycorner.net.

Nämä 3 syytä johtivat kohuseuran valmentajanvaihdokseen – Katso kuvat!

Kohuseura Käpylä Maanantai Presidentillinen Palloseuran jalkapallojaoston edustusjoukkue ilmoitti yllättävästä valmentajavaihdoksesta. Joukkueen Kutosdivarin kuumaan keskikastiin luotsannut Aleksi Juselius saa tehdä tilaa, kun syyskaudeksi vetovastuun ottaa AC Estudiantesiakin rautaisella otteella valmentanut Esa Jokela.

Juseliuksen sopimus purettiin hyvässä hengessä.

Näin Juselius kommentoi mediaa kohauttanutta tilannetta:

“Vittu mitä paskaa!” –Aleksi Juselius

Jokelan tulikaste koittaa 3.8., kun Presidentillinen Palloseura saa vastaansa Tavastia/FC Mojon. Median kysymyksiin pelillisestä filosofiasta Jokela vastaa:

“Tarkoituksena on nyt palauttaa peli-ilo joukkueeseen ja noudattaa seuran slogania – Always just a great time with the boys. Joukkue on vahvistunut viimekaudesta ja uskon sen näkyvän pian myös sarjataulukossa. Syyskaudelle on tiedossa hienoja divarikamppailuita. Toivotaan, että fanit löytävät paikalle.” –Esa Jokela

Seuran presidentti Svante Suominen kommentoi medialle näin:

“Turkin tilanne ei voi olla vaikuttamatta myös Käpylä Maanantaihin. Organisaatiomme on luotava nahkansa.” –Svante Suominen

Syyt valmentajavaihdokseen MV-lehden mukaan:

 1. Käpylä Maanantai haluaa tarjota faneilleen maalirikkaita otteluita. Kevätkauden viimeinen ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin.
 2. Keskinkertainen menestys eurokentillä
 3. Seurman sisäiset henkilökemiat

Käpylä Maanantain jalkapallojaoston johtoryhmä pitämässä tiedotustilaisuutta.
Käpylä Maanantain jalkapallojaoston johtoryhmä pitämässä tiedotustilaisuutta. Kuva: Miku Laitinen, Web-veistämö Oy

Käpylä Maanantai 5th Anniversary: EAST vs WEST Hartwall Arenalla päättyi idän 4–10-voittoon

JULKAISUVAPAA HETI

Järjestyksessään ehkä viides vuotuinen Käpylä Maanantai East vs Käpylä Maanantai West -tähdistöottelu pelattiin sunnuntaina Hartwall Arenalla. Edelliskauden mestari West luisteli otteluun kovalla itseluottamuksella. Lännen joukkue haali viime hetkellä riveihinsä yleisön rakastaman vanhan maanantailaisen Tuukka Holman Hämeenlinnasta asti. Runsaslukuinen yleisö kohahti myös, kun Käpylä Maanantain tuorein hankinta uusiseelantilainen huippupeluri Karl Fitzpatrick puki otteluun jääkiekkovermeet ensi kertaa ylleen (kiitokset Stadin parhaalle kiekkokaupalle varustelainasta).
Oheisessa julisteessa ottelun kokoonpanot:

east-west

Alkuseremoniassa seurajohto palkitsi Aarne Mäkisen varakapteenin A-kirjaimella. Mäkinen on kasvanut joukkueessa suureksi johtajaksi ja pelihengen luojaksi.  Myös kentän ulkopuolella kunnostautuneet Marko Mustonen ja Fredrik Fagerstöm saivat tunnustusta. Kotiin viemiseksi joukkueenpelaajat olivat hankkineet hiljattain syntyneille tuleville tähdille XXXXXXXXS-kokoiset Käpylä Maanantai -pelipaidat.

Itä otti pelin haltuun kurinalaisella viisikkotaistelulla heti alkuminuuteilta.

Jengit nautti ja hauskaa oli.
Loppulukemat Itä 10 – Länsi 4.

Ensi vuonna taas uudestaan! 

kapyla-maanantai-east-west-2016-jengi
Photo: Marko Seuranen, Rated X Productions

 

Monimediainen matkaraportti jääkiekkoreissulta Tallinnaan

JULKAISUVAPAA HETI

Käpylä Maanantai PHC:n kuumimmat pelimiehet seilasivat viikonloppuna Tallinnaan Kurase Hülged -jääkiekkojoukkueen vieraaksi.

Kärkijoukko lähti liikkeelle kukonlaulun aikaan lauantain ensimmäisellä laivalla. Matka sujui rattoisasti keulabaarin bingossa.

Lätkäkamat Viru-hotelliin ja lättyaamiaiselle Kompressoriin.

Toinen pääjoukko satamaan ja hotellille. Pelipäiväpastalle koko joukkueen voimin. Hotellilta kamat bussiin ja haastattelut paikalliseen radioon.

Kolmosketjun jyrän Jari Vainion ottelua edeltävät mietteet bussimatkalla:

Areenalle.

View this post on Instagram

#voitollayöhön

A post shared by @ arttujuosila on

Jeti-areenan huikea tunnelma veti kapteeni Svante Suomisen ja tähtipakki Lassi Nummen montut auki:

Ottelu.

Huippupuolustaja Joonas Joki-korpelan tunnelmat voitokkaan matsin jälkeen:

Voitolla yöhön:

View this post on Instagram

#KMPPinEE #kapylamaanantai #hellhunt

A post shared by Svante Suominen (@svantesuominen) on

Ja freessinä aamulla kotiin pikaveneellä:

View this post on Instagram

#KMPPinEE #hockeylife #kapylamaanantai

A post shared by Svante Suominen (@svantesuominen) on

The virgin Käpylä maanantai PP ’11 experience

0:01 – sitting at the concert venue of Pakkahuone in Tampere still amazed by yet another incredible In Flames gig when comes to my mind… Should I a) have another beer in here, b) have it somewhere else, or c) behave professionally and go to sleep.

Morning train #VRontime

0:10 – Real professional, I’m leaving the venue and taking a bus to my friend’s sister’s friend’s apartment. He was so nice to let me stay at his place although we’ve never met before and he was gone himself for the night. Finland is an amazing country.

0:55 – falling asleep.

5:45 – I’m getting up realizing that I’m late for the last decent train to Helsinki already so just having a quick shower and leaving the apartment asap.

6:05 – getting into a local bus. Since I spent all my change during the last night I’m paying the bus ticket with a 20e bank note, the bus driver doesn’t seem to be pleased. Seeing his face expression the “joke” in my broken Finnish that in Helsinki we simply don’t use any smaller money wasn’t appreciated either, so I’m quickly grabbing the ticket with the change and taking my seat.

Nap of professionals

6:55 – the Pendolino to Helsinki arrives. On time!!

08:35 – just got to the office starting my working day.

14:35 – ready to go home to prepare for the match night and also get some sleep due to the last night’s deficit. But few more hours at work are required.

18:35–19:15 – a quick nap in the style of my whole life ice hockey idol.

19:45 – Aarne is right on time to pick me up and after getting also Seppo in we’re heading to the Matinkylä ice hockey stadium to steal some points from there.

20:30 – receiving my very own KMPP ‘11 jersey.

Käpylä maanantai PP’11 – no. 18 Radim Mušálek

21:15 – hitting the ice. Finally!!

21:21 – after an efficient warm-up consisting of some stretching, one glove shot, a stick safe and someone hitting my leg pad from the side my first match for Käpylä maanantai PP is starting! Feeling excited.

22:45 – 5:3 win!! Well played in many aspects. Just the power-plays, the power-plays… Also what a relief that my prior night fun didn’t have any significant negative impact on the match.

22:55 – giving my first interview to the official KMPP facebook webpage

Kiekkokauden avaus yllätti KMPP:n kiekkoilijat

Kiekkokausi saatiin  startattua Käpylä Maanantain osalta 9.10.2015 Helsingissä, Pitäjänmäen Tarmon asettuessa vastaan.

Kovatasoiseksi ennakoidussa Harrastesarja ilta kevyt etelä, lohko 1:ssä mittelöitiin Hartwall areenan luolaimaisella sivuareenalla, Elastisen tanssittaessa juhlakansaa kirkkaammissa valoissa, hieman ylempänä isommalla areenalla.

Myös pienemmän  areenan valot osoittautuivat hieman unisesti kauteen startanneen Käpylä Maanantain poikaille liian kirkkaiksi jo ottelun alussa. Vastustaja pääsi rokottamaan hieman yli-innokasta, mutta tehotonta Käpylän kiekkoremmiä ainoastaan muutaman minuutin pelin jälkeen.

Rutiinin ja määrätietoisen työnteon vielä uupuessa Käpylän aseita ei saatu viritettyä täyteen iskuun ja ruuti jäi valitettavan märäksi koko ottelun ajaksi.

PiTa onnistui takomaan maaleja enemmän  ja päästämään maaleja vähemmän. Lopputulos 2-5 ja voitto PiTalle oli tosiasia.

Pelipäivänä omaa tekemistään syväluodannut Käpylä Maanantain kakkoskentän oikeana laitahyökkääjänä pelannut Ville Purontaus ei löytänyt  omasta kauden avauksestaan juurikaan onnistumisia. “Hieman vaikeaa oli.  “I had buttermilk in the legs”, kuvaa omaa tekemiseni tasoa. Keskiviikkona Espoossa haetaan pisteet kotiin”, Ville tyytyi kommentoimaan.

Käpylä Maanantai kohtaa keskiviikkona 14.10 JHPK:n Matinkylässä, Espoossa. Ottelu alkaa kello 21:15.

 

 

 

Käpylä Maanantai Meets Refugees

JULKAISUVAPAA HETI

Käpylä Maanantai järjesti yhteistyössä Metropolian sosionomiopiskelijoiden kanssa Käpylä Maanantai Meets Refugees -tempauksen, jonka tarkoituksena on saattaa helsinkiläisen vastaanottokeskuksen asukkeja ja paikallisia 6. divisioonan huippufutareita yhteen.

Käpylä Maanantai ei urheiluseurana tietenkään ota kantaa politiikkaan. EU:n ja valtioneuvoston tulee ratkaista kiperät sodan ja hädän aiheuttamat haasteet ja löytää parhaat tavat auttaa, mutta viimeaikaiset Mitä Vittua (MV??!!) -lehden rasismia lietsovat valheelliset “uutiset” ja vastaanottokeskuksien asukkeihin kohdistuneet iskut ja mielenilmaukset saivat seurajohdon tuohtumaan ja ideoimaan keinoja tehdä jotain.

Jokaisen maassamme olevan ihmisen tulee tuntea olonsa turvalliseksi ja tervetulleeksi!

Ensimmäiset yhteiset fudisreenit oli aivan mahtavat. Upeita uusia tuttavuuksia, mielenkiintoisia tarinoita ja hyvää jalkapalloa. Kaiken kruunasi vielä oman liivittömän joukkueen voitto illan tiukassa kamppailussa 6–5.

Rauhaa, rakkautta ja jalkapalloa!

Seurahallituksen puheenjohtaja, jalkapallojoukkueen kapteeni
[typography font=”Rock Salt” size=”24″ size_format=”px”]Svante Suominen[/typography]

 

Käpylä Maanantai PHC pelaa kaudella 2015–16 Harraste Ilta Kevyt -sarjan voitosta

JULKAISUVAPAA HETI

Käpylä Maanantai PHC (Presidential Hockey Club) pelaa tällä kaudella Harraste Ilta Kevyt -sarjan voitosta. Menestystä lähdetään tavoittelemaan kivenkovalla nipulla, johon saatiin valppaiden pelaaja-agenttien kautta huikeita vahvistuksia.

Käpylä Maanantai PHC:n kokoonpano 2015–16:

[twocol_one]

Valmennusjohto

Mäkinen Aarne, General Manager

Maalivahdit

Takamäki M.
Mušálek Radim

Puolustajat

Baynes Stephen
Hulkkonen Ville
Jaakkola Oskari “A”
Juosila Arttu
Mäkinen Aarne
Nummi Lassi
Virranvuo Tommi

[/twocol_one] [twocol_one_last]

Hyökkääjät

Aura Tuomo
Edwards Chad
Hälikkä Seppo
Jokinen Raine
Kantola Jesse
Karvanen Antti
Könönen Tero
Korba Kert
Kuha Jussi
Laitinen Lassi
Lehto Pyry
Muranen Lauri
Mustonen Marko
Purontaus Ville
Ruuskanen Otto
Säteri Heikki
Sinisalo Ville
Stenvik Aki
Suominen Svante “C”
Suominen Tommi
Tuominen Tino
Vainio Jari

[/twocol_one_last]

Lohkon otteluohjelmaan voi tutustua osoitteessa:
https://www.tilastopalvelu.fi/ih/index.php?option=com_content&view=article&id=4&stgid=2716

Vastaan luistelevat siis: PiTa, JHPKHC Kollit, Ice Tigers, Rangers94 ja JHC.

Näistä legendaarinen Ice Tigers on kohdattu aiemmin Save Pond Hockey -turnauksen ulkojäillä viime helmikuussa:

Save Pond hockey -turnaus Ice Tigersin osalta takana. Kolme peliä, 5-5 tasuri, 6-3 voitto ja 2-8 tappio – lopulta…

Posted by Ice Tigers on Sunday, 8 February 2015

Tervetuloa kannustamaan Käpylä Maanantai voittoon! Kausikortteja voi ostaa Holvi-kaupastamme.

harraste-ilta-kevyt

Käpylä Maanantain yhdistyskokous 2015 pidetty, palkinnot jaettu ja uusi seurajohto valittu

JULKAISUVAPAA HETI

Käpylä Maanantai Presidentillinen Palloseura 2011 piti vuotuisen yhdistyskokouksensa viime viikon perjantaina Teurastamon saunalla.

Hallitus esitteli kauden 2014–15 toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen, joista ei toiminnantarkastajien Angkarn Phiuphongin ja Antti Matilaisen mukaan löytynyt juurikaan moitittavaa. Toimintakertomukseen pääsee tutustumaan tästä (PDF) ja kokouksen lennokkaaseen pöytäkirjaan tästä.

Uusi hallitus ja operatiivinen johto valittiin suurten suosionosoitusten siivittämänä.

KMPP hallitus 2015-16 20150911_222005

Myös muut hienot suorittajat saivat omat palkintonsa.

Ari Leskinen hienosta juniorityöstä:

20150911_212023
Seuran puheenjohtaja Svante Suominen luovuttaa Ari Leskiselle seuran viralliset onnittelut perheenlisäyksestä. Vuosikokouksen puheenjohtaja Sothy Tieng valvoo palkinnon luovutusta.

Kauden tsemppari -pytyn nappasi Antti Karvanen jalkapallopäävalmentajan Aleksi Juseliuksen yksimielisellä päätöksellä:

Jalkapallokauden 2015 parhaaksi pelaajaksi eli Web-veistämö Oy -palkinnon saajaksi seuran jäsenet äänestivät Lasse Nykäsen:

Illan valokuvat löytyvät aihetunnisteella #kmppclubIV:

[enjoyinstagram_carousel type=”hashtag” user=”kapylamaanantai” hashtag=”kmppclubIV” enjoyinstagram_carousel_link=”nolink” enjoyinstagram_carousel_link_altro=”https://instagram.com” enjoyinstagram_carousel_items_number=”4″ enjoyinstagram_carousel_navigation=”true” enjoyinstagram_carousel_1024px=”5″ enjoyinstagram_carousel_768px=”5″ enjoyinstagram_carousel_600px=”3″ enjoyinstagram_carousel_480px=”1″ enjoyinstagram_carousel_navigation_prev=”prev” enjoyinstagram_carousel_navigation_next=”next” enjoyinstagram_carousel_autoplay=”true” enjoyinstagram_carousel_autoplay_speed=”3000″ enjoyinstagram_carousel_autoplay_timeout=”3000″ enjoyinstagram_carousel_stop_on_hover=”false” enjoyinstagram_carousel_slidespeed=”2000″ enjoyinstagram_carousel_margin=”5″ enjoyinstagram_carousel_loop=”true” enjoyinstagram_carousel_dots=”true” enjoyinstagram_carousel_animatein=”bounceIn” enjoyinstagram_carousel_animateout=”bounceOut” enjoyinstagram_carousel_likes_count=”true” enjoyinstagram_carousel_image_author=”true” enjoyinstagram_carousel_hidebarsmobile=”true” enjoyinstagram_carousel_hidebarsdelay=”3000″ enjoyinstagram_carousel_moderate=”false” enjoyinstagram_carousel_autoreload=”false” enjoyinstagram_carousel_autoreload_value=”20000″ enjoyinstagram_user_carousel_moderate=”undefined” enjoyinstagram_hashtag_popup_moderate=”kapylamaanantai” show_resolution_carousel=”undefined”]

#20 Robin Reichardt siirtymässä Castovanni Eaglesiin

RobinKäpylä Maanantain kauden 2014 paras pelaaja joutuu jättämään seuran.

Robin aloitti tämänpäiväisen lehdistötilaisuuden “On ollut kunnia pelata KMPP:ssä”- sanoilla, ja jatkaa nopeasti “toivottavasti minulla on vielä joskus mahdollisuus palata Käpylän riveihin.

Käpylän keskikenttäpelaajan tuleva joukkue Castovanni Eagles ei ole Käpyläläisille tuntematon joukkue. Joukkueet ovat kohdanneet vuonna 2014 harjoitusottelussa, kun KMPP matkusti Tallinnaan pelaamaan seuran ensimmäisen europelinsä. Robin on huhujen mukaan jutellut KMPP:n ja Castovannin johdolle mahdollisuudestä järjestää seurojen välille uusi ystävyysottelu.

Tähtipelaajan voi ainakin toistaiseksi viimeisen kerran nähdä laivaston sinisessä peliasussaan 8.9.2015 Myllypuron stadionilla, kun Käpylä Maanantai kohtaa kauden päätösottelussaan Ruiskun.

Käpylä Maanantain johto, pelaajat ja fanit kiittävät Robinia kuluneilta kausilta ja toivovat hänelle kaikkea parasta tulevaisuuteen.

 

Käpylä Maanantai @ Outdoor Hockey Challenge, Stockholm

Maanantain pipolätkäuroot lähtivät reilu viikko sitten viikinkilaivalla (jättikiitos sponsorille!) valloittamaan rakkaan länsinaapurimme pääkaupungin pipolätkäskeneä. Mukana tulikuumassa kokoonpanossa olivat (vas. takaa):

 • #49 Ville Hulkkonen
 • #9 Steve Baynes
 • #88 Ville Purontaus
 • #22 Svante Suominen “C”
 • #95 Seppo Hälikkä
 • #26 Tommi Suominen
 • #37 Ville Sinisalo
 • #35 Chad Edwards

Käpylä Maanantai Outdoor Hockey Challenge 2015

Jääkiekkosankareiden suureksi iloksi myös hokivaimot ja -lapset nousivat Katajanokan terminaalista alukseen!

Menomatka sujui tankaten ja laulellen.

View this post on Instagram

#selfiestick #KMPPinSE #kapylamaanantai #ohc15

A post shared by Svante Suominen (@svantesuominen) on

Satamasta T-baanalla hotellille. Rex Hotel. 5/5! Purontaukset majoittuivat lähemmäs itse areenaa, Östermalms Idrottsplania, jotta aamujää- sekä iltajäätarpeet saatiin paremmin tyydytettyä. Myös kustomilla aamiaispannukakkupalvelulla taisi olla osuutta asiaan.

Perjantai sujui rauhallisissa merkeissä aikaerosta johtuvaa väsymystä vastaan taistellessa. Illalla nautittiin pelaajien ja fanien yhteinen dinner.

View this post on Instagram

#KMPPinSE #maninthemoon

A post shared by Ville (@binisalo) on

Dinnerin jälkeen vielä Uber alle ja kentälle herkistelemään, testailemaan jäätä ja hieromaan kuvioita. Osa vahvuudesta Jazz-baariin. Jazz kiinnostaa.

Hyvin nukutun yön jälkeen Rexin mahtavalle aamupalalle. Taktiikoiden hiomista. Ensimmäisenä vastaan oli asettumassa Hamilton Mustangs. Käpyläläisten kanukit tunnistivat jengin nimen viittaavan huikeaan ’86 klassikkoleffaan. Ja kävellen kentälle. Älytön määrä perhosia vatsassa. Mitenköhän nää ruotsalaiset pelaa pipolätkää? Miks jollain jengeillä on jääkiekkovarusteet päällä? O-ou. Jengirotseja ja jengipipoja.

View this post on Instagram

#KMPPinSe

A post shared by Laura (@_l_a_u_r_a_n_) on

Diskuteerattiin vastustajan kanssa meille 8 pukeutuvaa pelaajaa kuuden sijaan. Hyviä tyyppejä! Oikeen näkönen meininki kaveriporukkajoukkueessa. Suomi-pojat (sis. Chad ja Steve) tykittää maaleja ja siniristiliput heiluu katsomossa. Helppo pelata, kun huikea yleisö mukana neljäntenä pelaajana. Maalimäärän kanssa vaikee pysyä laskuissa. Steve koittaa hillitä joukkueen tuuletuksia gentlemannimeininkiin vedoten. Maanantai on selvästi eri tasolla ja voittaa 18–3.

Matsin jälkeen lähdetään metsästämään pastaa. Löydetään italialainen. Kiviuuni saa lähes kaikki nappaamaan pizzat. VIRHE! Joukkue ja fanit palaavat pyörien areenalle iltaotteluun. Vastassa on Sudret. Nyt nopealla guuglauksella napsahtaa aika monta Elite Prospects -linkkiä. Olis pitäny tajuta latautua. Jengillä lähes kaikki jääkiekkokamat päällä ja sotamaalaukset naamalla; ja mikä pahinta Käpylän kanadalaiset country-festareilla (luulivat, että 6 pelaajaa matseissa ehdoton maksimi, buukkasivat liput).

Eka erä huikean tasainen. Numerot tais olla Sudretille 1–2. Jää ei enää niinkään. Kiekot pomppii ja puolustuksessa Steven kokoinen aukko. Tokalla puoliajalla pari merkkausvirhettä ja Sudret menee menojaan. Jään kunto saa jopa kaiken kokeneen Purontauksen purkamaan tunteitaan Instagramissa:

Illalla keskustan thaikkuraflaan huuhtelemaan pettymystä tulisella sapuskalla ja yhdellä SEA-kokoisella Changilla.

Aamiaisella laskestellaan, että playoffsit kutsuu, jos pidetään maaliero kovana. Päätetään pitää. Kävellään aamuotteluun. Vastassa Il Piatto Zinken Warriors. Voitetaan taas 18–3. Vähän hävetää pelata täysillä joka vaihto, mutta maaleja on pakko tykittää.

Pleijaripaikka on seuraavan ottelun voitosta kiinni! Hymyssä suin lounaalle. Tällä kertaa kevyemmin. PUOLITAN Hulkkosen kanssa pasta-annoksen ja heitän pelipaita päällä parit yläfemmat ravintolan ruotsinsuomalaisille.

Paluu areenalle. MITÄ IHMETTÄ, JÄÄ ON LÄHES SULANUT!?

Turnausmanagementti kutsuu kapteenit diskuteeraamaan ja äänestelemään jatkosta. Joku ehdottaa, että lohkojen johtajat jatkoon ja rankkareilla pleijarit. Jengi nyökkäilee. Joku ehdottaa, että helsinkiläiset myös jatkoon, koska tulevat kaukaa. Kieltäydyn kohteliaasti. Ehdotan, että “pelataan” rankkareilla nyt alkusarja niin kun oli suunniteltu ja jatkoon jengit niin kun oli suunniteltu. Okej!

Heitellään läpyskää alkusarjamme viimeisen vastustajan Ice Climbers HC:n kapun kanssa. Mukava tyyppi! Vedetään rankkarit. Voitto.

https://instagram.com/p/zsVoJ3IOoU

Ristiriitasilla fiiliksillä luistimet reppuun ja lenkkarit jalkaan. Vapaalle kentälle reenailemaan lisää minigolfrankkareita ja odottelemaan pleijaripuun valmistumista. Tornarit kiertää. Joku sammuttanut jäähdytysjärjestelmän?

Pleijaripuusta ei löydy Käpylä Maanantain nimeä. Kyselen ystävälliseltä turnausjohtajalta, et mikäs täs nyt onkaan tää meno; otettiinko nyt sit kuitenkin vaan lohkovoittajat messiin? –Joo.

Jes!

Suurin osa maanantailaisista lähtee kentältä tilataksilla Arlandaan ollakseen maanantaina duunissa.

Ristiriitanen loppu. Huikee reissu! Tack.

EDIT: Tässä vielä Sepon upee video

Five hours of hockey

00:10: Should be sleeping already. Phone announces that I’ve only got less than five hours before the alarm. Just finished eating my Entrecote that I bought several pieces of from Arabia K-supermarket for an amazing price of 15EUR / KG.

01:15: Finally fell asleep.

05:05: Alarm goes off. SNOOZ!

530AM tired
0530 and tired

05:15: Done snoozing. Force myself up. Put my gear together, grab a yogurt from the fridge and start eating it on the way to the bus stop. Man its dark.

05:40: Bus arrives. Svante is already sitting in the bus, looking everywe bit as tired as I feel myself. Antti Karvanen jumps into the team bus (65A) a few stops later.

06:25: We arrive at the arena. Most of our team is already there. People seem to be a bit more quiet than usual. Nobody managed to get the postgame beers as laws doesn’t seem to support people waking up this early.

07:00: Face-off. First shift and we scored right away. Great start for our team. This really woke us up. The game went well for the whole team and especially good for me and my winger-pair Antti Karvanen. Last game we ended up with -4 and no goals. This game we managed to score for times and conceded only once.

08:00: 3rd Period horn rings. A great 8-2 victory. This means that we tock the 1st place in Delta League with only three games to go.

08:10: It feels like Saturday evening. Can’t believe I need to start working. Thank god I have a “work at home” day

08:30: Transit home. Still dark.

09:00: Making coffee and slowly starting to work.

16:30: Still hyped up from the game. Need to play some NHL @ PS4.

17:30: Quick nap before the pond hockey that starts soon.

18:20: Putting the lightened gear up for our pond hockey session.

Pond hockey raining
Pond Hockey and grass shouldn’t need to be mixed

19:00: WHAT? I am the only one here even though ten people voted this to be on Monday. I hope the slushy weather did note motivate people to not show up unannounced. Well, this should be fixed after we’ve arranged https://pondhockey.fi/

19:05: Phew, Karvanen and Jaakkola arrived. A bit later Hälikkä, Virranvuo and Sinisalo arrived as well. With six people we managed to create a nice 3vs3 game.

20:00: Legs quite tired from this morning. We stopped playing after two “first to five”-games.

KHL
KHL, Entrecote and Milk

20:30: Home, exhausted. Jokerit playing KHL at Bratislava, great! The first period just ended to time to put potato
wedges into the oven and heat up the frying pan for yet another Entrecote.

Hockey is amazing. Today I was willing to do it in four different forms (full gear, PS4, pond and couch). 5/24 hours was dedicated to hockey. Same amount to sleep. I wish I would have time for a little more of both.

Koodikoulua ja Deltaliigaa

[twocol_one]07:22 Eka herätys. Pari torkkuu on ihan pakko laittaa. Päivä on vihdoin koittanut. Käpylä Maanantain Deltaliiga-urakka alkaa tänään matsilla HC Puhista vastaan.

07:59 Mutteripannu porisemaan ja pojille kaurapuuroo ja mustikoita. Läppäriltä vielä läpi klo 11 alkavan koodikoulun kalvoja ja matskuja. Reittiopas huutlee, että ysiltä lähtö.

09:01 Sepolta ostettu DNA-nettiboksi, kamera ja läppäri reppuun ja suunta kohti Jokeri-linjan pysäkkiä. Shit. Matkakortti olis pitäny lataa. Minuttii seuraavaan bussiin. Ärrä vieressä, mut ei jaksa säätää. Onneks lompakosta löytyy yhä varakakskymppinen. Mennään sillä. FEMMAN maksaa seutulippu!

09:15 Viikisttä vaihto bussiin 730.

09:33 Stop-nappii parii sekuntii liian aikasin. Bussi jarruttaa edelliselle pysäkille. Aikaa on. Eka ryhmä lapsia tulee koululle vasta klo 11:00. Kympiltä oli tarkotus olla järkkäilemässä. Itä-Hakkila vaikuttaa smuutilta seudulta. Upee tekonurtsi ihan koulun vieressä!

09:52 Koululla! Setit kuntoon duunikamujen ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Vähän alkaa jo jännittää.

Koodikoulu
Koodikoulun opeja 3 kpl – Maanantain miehiä!

10:36 Ensimmäiset lapset saapuu jo vanhempien kanssa.

11:01 Koodikoulustartti. Tuomon kanssa suunnitellut lämmittelyt toimii hyvin. Saadaan tunnelma rennoks. Lapset alkaa koodaa meidän tekemän stoorin mukasii tehtävii. Huikeita lapsia! Mahtavia vanhempia! Aika kuluu siivillä. Kamat ja ajatukset kasaa ja yhteistyökumppanin tarjoomaa pizzaa lounaaks.

15:37 Nokka kohti kotia. About samalla bussisäädöllä takas. Ogeliin

16:21 Kotona. Jaha, Antonin vaipat finaalissa -> Lepaan. Samalla tarttuu mukaan yhdet Suomenlinnan panimon ja Hartwallin tuotteet.

17:00 Hyvin ehtii vielä Antonin kaa uimaan.  Käpylän tekojäällä ei näytä vieläkään olevan iltavalaistusta. Pitänee vetää pipolätkäpelit huomenna sunnuntaina.

Käpylän tekojäärata pimeenä + uimarit
Käpylän tekojäärata pimeenä + uimarit

17:30 Pikkumies on aivan liekeissä, kun pääsee pitkästä aikaa uimaan.

18:33 Himassa taas. Eliotin kaa innostutaan vielä kokeilee koodikoulun juttuja. Kirjaimet, numerot ja komennot alkaa olla aika hyvin hallus. Pitäis varma alkaa koht pakkailee ja lähtee.

19:35 Vaihtobokserit -sukat sekä pyyhe messii ja kellarii keräämää hokikaoja kasaa. Kiiree!! Jotain unohtuu salee. Pakko juosta vielä takas himaa hakee kuulakärkikynää ja paperii tilastointeja varten. Vähä Jälkiuunileipää kans mukaan.

19:37 Uudestaa liikkeellä.  Taas Jokerii ja Viikissä vaihtoo. Jokeri myöhässä. Ehtiiköhän jatkobussii? Ainaki aikaa nappaa selfie viiksikuukauden päättymisen kunniaks.

Mies, viikset ja maila
Mies, viikset ja maila

20:10 75kin vetää myöhässä, joten ei ollutkaan hätää. MAHTAVAA! Steve, Chad ja broidi samassa bussissa!

20:23 Hallilla. Suht’ hyvissä ajoin. Jäälle pääseekin jo. Kamat niskaan kentällisten läpikäynti ja jäälle. Käyn heittää jumbotroniin oikeet koodit sisää ja peli voi alkaa. Heti alkuun saadaan ketsuppipullo auki. Jussi tykittää 1–0! Joukkueet tahkoo vuoron perään maaleja.

Älyttömän hauska pelata!

maalit-puhis-kmpp

22:45 Villeltä kyyti himaan. Tänks!

23:04 Ihana korvapuustin tuoksu himassa. Ansaitut alkuillan ostokset auki ja jalat ylös.

 

– Svante Suominen #22

 

Seuraavaiksi pelipäiväbloggaa velipoika Tommi! Onneksi olkoon!

 

 

 

 [/twocol_one] [twocol_one_last]svante-pelipäivä-moves[/twocol_one_last]

Käpylä Maanantai PHC avasi Deltaliigan upealla voitolla

JULKAISUVAPAA HETI

Käpylä Maanantai PHC avasi Deltaliigan upealla voitolla. HC Puhis kaatui tasaisessa ottelussa maalein 9–7. Tästä on hyvä jatkaa. Joukkue suuntaa katseet huomiseen pipolätkäsessariin ja 15.12. pelattavaan HC Danske -otteluun.

Ennakkotunnelmat joukkueen linja-autosta Chad Edwards sekä Steve Baynes:

Jälkitunnelmat Ville Purontaus:

Käpylä Maanantain Deltaliiga-avaus tänä lauantaina Malmin jäähallissa

JULKAISUVAPAA HETI

Käpylä Maanantai aloittaa Deltaliiga-urakkansa tänä lauantaina Malmin jäähallissa, kun vastaan luistelee HC Puhis.

Tervetuloa kannustamaan käpyläläiset voittoon! Ottelu alkaa parhaaseen katseluaikaan klo 21:30 (ovet 20:00).

#DELTALIIGAisHERE

Käpylä Maanantai featured in the local newspaper Käpylä-lehti

Käpylä Maanantai featured in the local newspaper Käpylä-lehti. You can read the full paper online at lehtiluukku.fi.

(English translation)

käpylä-maanantai-käpylä-lehti

“International Presidential Pond Hockey in Käpylä”

Our Monday night hockey practices in the Käpylä sportspark were made unforgettable when a very known couple walked into the changing rooms one February evening. Skates done up, tuque on and stick in hand…we were filled with gentlemanly admiration as we gathered up the courage to ask one of them in particular to play hockey with us. He agreed.

Though we had all heard about this skating skills beforehand, the visiting star turned out to be quite skillful at handling the puck too. On the way home I asked our American teammate whether Obama also often associated with his neighbourhood hockey practices in the States.

My friend was amazed,

“Was that really your new President Sauli Niinistö?”

That same summer, we registered as an official sports team and association. Based on a few predictable factors, we called ourselves: “Käpylä Maanantai Presidentillinen Palloseura 2011” (Käpylä Monday Presidential Ball Club 2011).

Close to 50 young adults belong to our club, whether through sports, working out or meeting up. In addition to the disappointingly short pond hockey season, we’ve expanded to include a year-round program for our members by also playing football (not hand egg).

Within only a few years of starting, Kapylä Maanantai has already grown to international proportions! The British organizers at hockeytutorial.com, who enjoy much fame on Youtube, found our hockey videos online and reached out to us. They came to visit Finland in the winter to enjoy the local hockey culture and filmed our hometown in their must-see travel diary videos.

Our club has given us a lot and I would strongly encourage all readers to find themselves a hobby they’re passionate about. If you don’t find something that suits you, then get a great group of people together and create the community you’d like to be a part of. Extraordinary, surprising and unforgettable memories await…

Text: Svante Suominen
Translation from Finnish: Irina Pravet, Language Catalyst

Päivä joka muistetaan, mutta hyvinkin jota voisi unohtaa.

07:00 Galaxy S5 pirisee vihaisesti. Pitäisi herätä töihin, mutta torkku vie voiton.

08.05 “Torkku” Venähti ja vuoden työntekijä saatiin vihdoin hereille. Nopea vilkaisu kännykästä teksti-tv 235:een. Tynkäkierroksen ainut ottelupari Edmonton-Tampa Bay tarjosi suomalaisittain taattua “laatua” tältä kaudelta: Joensuulta kiikarit ja Filppulalta väkevä -2.

08:15 Suihkussa ja hampaiden pesussa tuntuu oudolta..jokin ei tunnu normaalilta. Liekö sanonta “pelipäivä on juhlapäivä” tuonnut lisäjännitystä päivälle…

1

8:45 Vaatteet päällä ja matkalla rikospaikalle jätkäsaareen. Kännykkään vilkaisu facebookkiin yllätti. “sinulle on 56 uutta viestä?!?”. Totuus valkeni olin taas vanhentunut vuodella. Maaginen 28 ikävuotta on saavutettu. Ei lähdetty rokkistarojen tyyliin. Päinvastoin eletään urheilijauran huippuvuosia. Synttärisankaruus ei helpota illan paineita. Tänään odotetaan maaleja.

09:30 Naljailen saavutaan töihin. Tarjoaan porukalle kakkukahvit ja päivä töissä käynnistyi mukavasit.

12.00 Lounaaksi nautittiin kevyesti 200g tonnikalapastasalaattia, chilitonnikalapurkki 150g ja kyytipojaksi muutama kirsikkatomaatti.

16:15 Synttäreiden kunniaksi poistuttiin töistä etukäteen. Itä-Saksan ylpeys Trabantti ei käynnistynyt, joten piti tyytyä ysiin eli leikkisästi “viharatikkaan”.

2

16.30 Päivällistreffit ja esitankkaus kohti matsia Ravintola Fukussa. Harmiksi paikka avautui vasta viideltä, joten ajan tappoa teen merkeissä Coronassa ja pikakierroksella UFF:ssa.

3 4

17:00 Vihdoinki ruokaa pyödässä! Johan oli nälkä! Nyt on hyvä mieli marssia kohti ottelua!

6

18:00 Matka kohti kotia ja pikaiset päiväunet, ennen illan ottelua.

19.00 Tavaroiden pakkausta ja latautumista kohti peliä. Spotifysta soi matsilista mm. Paul Stanley – Live to win oli kova sana.

20:00 Fanien eleet syntymäpäivän kunniaksi oli erittäin koskettava tälläiselle tähtipelaajalle. Kiitoksia siitä lämpimästi kaikille! Ilman teitä en jaksaisi!

7

520:35 Hyytävien tuulten keskellä vihdoin stadikalla. Matkalla törmään toimitusjohtaja Nuutilaan ja Web-velhoon Eetuun.

20:50 Kamat kasassa ja kohti alkulämmittelyyn yleisömeren keskelle.

8

21.00 Kick-off! Peli käyntiin!

21.30 Ensimmäinen puoliaika takana. Vastustajalle halpa maali ja peli välittömästi 1-0. Ajoittaisia tilanteita lukuunottamatta olimme aivan sillassa. Ottelun luonne oli erittäin kova. Pelaajia rapattiin puolin ja toisin. Välillä melko rankastikin. Itsellä puolittainen läpiajo, joka romuttui käsivirheeseen.

22:00 Peli päättyi 0-3 Laiskoille Karhuille. Ottelu oli vastustajan silkkaa dominanssia ja Käpylän pelaamattomuus isoilla kentillä näkyi karusti. Tilanteita ei tullut edes kourallista. Henkilökohtainen panos oli itseltäni surkea. 3-4 vaihtoa per puoliaika ja kosketus palloon saman verran, ellei vähemmän. Pitkä on matka divarikentille, mutta sitä varten näitä pelejä pelataan.

22.15 Kamat kasaan ja ottelussa kovia kokeneelta kapteenilta(löi pään kovaan muovimattoon) synttärilahja mukaan. Kiitos Svante!

9

22.40 Stadikan valot pimentynyt ja viimeisenä astun pettymysten keskeltä stadionilta ulos..Peli ei tarjonnut faneille mitään muuta kuin pettymystä ja tätä tappiota ei voida selitellä mitenkään paitsi omalla huonoudella.

23.25 Käyn läpi kulutta päivää ja päätän kirjoittaa testamentin, joka julkaistaan tässä pelipäivä blogissa. Kiitos hienosta päivästä KMPP11 pojat ja Laiskat karhut! Ei muuta, kuin kohti uusia seikkailuja

Testamentti: Tämä tunteikas numero seiska on kantanut menestyksen raskasta taakkaan hartioilla koko kauden. Yhdessä saavutimme paljon. Lohkovoiton ja tukun voittoja, kuitenkin loppukauden pettymys ja tappioputket ovat syönneet miestä sen verran, että täten kiitän teitä kaudesta ja ilmoitan Lopettavani…..tämän kauden osalta. Hauskoja lopputreenejä ja nähdään keväällä! Tämä mies matkaa talvilaitumille lataamaan akkuja ja lupaan palata entistä parempana ja nälkäisempänä ensi kauteen!

Kiitos!

– AP7

Team Gala and Awards Ceremony + Snadi HC Matsi

09:13 Nousta ja loistaa. Let’s just say I’m not the strongest follower of “early bird gets the worm”.

Side Note: Chad and I were up late the night before pasteurizing 12 L omenamehua and making 25 L of kova omenasiideri from omenoita we picked in Helsinki. If you do one thing today visit this awesome website (https://satokartta.net/) and find some free fruit near you!

imagephoto 3photo 2

09:19 Play with my mäyräkoira in bed. Her name is Papu. This is a picture of Papu playing dead:

photo 3

09:57 Take Papu out for a brisk morning kävellä around the block.

10:17 Do 1 load of laundry, dark colours. They say it is good to pesu all your dark colours together, so I try to do that as often as possible.

10:36 Manage to throw some stuff on a few hapankorppujat. Breakfast of Champions and all.

photo 4

11:08 Dish washing time, yippee. Around 2+ hours of dishes along with the sweet grooves of Radio Sun Classics Helsinki 102.8 megahertsia. I think I will ask Joulupunkki for a dishwasher.

13:19 Finally sand and wash a heritage hylly I found in a dumpster some months ago. It needs a little love, but now finds a new home in our WC.

15:24 My friend Jussi comes over. We enjoy a cuppa tea with his lovely mother’s mustikkapulla and discuss the future of Suomi.

17:02 Bus to my friend Wade’s place because I forgot the Tommi Virranvuo Palkinto in his car the night before. Idiootti.

18:14 Arrive back home, trophy in hand. Throw all my jaakiekko crap together and make tracks towards the heritage establishment Viisi Pennia.

18:46 Miss the raitiovaunu by 10 seconds. Typical.

19:10 Arrive at Viisi Pennia. The place has a modern, less heritage, feel to it and I’m not sure if I like it…it will certainly take some getting used to. Of course, all the punctual Finns are there and have ordered dinner. A great dinner with the boys including a couple tuoppia of fantastic pumpkin ale. For dessert, I proudly pass on the Tommi Virranvuo Palkinto to the new player of the half-year, Robin Reichardt!

1739201_329236493924776_1019053247_nphoto 5trophy20141001_19355420141001_193615

21:03 The matka to Trio Areena begins in Pyry’s speedy new “hot rod red” Volkswagen.

21:25 We arrive at Trio Areena in one piece. Chad and I hurriedly rush to the skate teroitus room before puck drop. This is a truly magical room; you can feel the history as soon as you step inside. It also has the best floor mat I have ever seen. As far as hockey sticks and many other things go, “they just don’t make ’em like they used to!”

photo 2

22:00 Game time! We are on the secondary rink for this game, complete with an illogical 1-gate bench and ultra heritage score clock. First period is fairly even with shaky legs from a couple beers, perhaps. Second period we begin to pickup speed and control the game with more puck possession and time in their zone. Third period we break away from them on the scoreboard and finish the game strong. 9-2 final tally for the good guys. All in all, not a very haastava ja hikinen game but a solid early performance to gear up for the hockey season.

23:25 Good vibes and delicious beverages flow pukuhuoneessa post-game, the latter provided by team newbie Mikko Nikander (kiitoksia!). Time to bathe, pack up the bag of stinky stuff, and call it a night. Until next time boys 😉

View this post on Instagram

#kmppclub #kapylamaanantai #win 2-9

A post shared by Svante Suominen (@svantesuominen) on

Cheers,
Steve #9

Blogging next week will be our superstar defenseman VP Lehtikangas!

KMPP.EE

7.40 Dizzee Rascal herättää, pakkaan kamat junnuaikoina opitun muistisäännön mukaan: kengät, suojat, sukat, housut ja pelipaita, sekä ylimääräisenä parit bokserit ja sukat. Aamupalaks edelliseltä illalta yli jäänyttä pizzaa tuoremehulla alas huuhdeltuna.

9.20 Makasiiniterminaalissa jonottamassa lippua. Paikalla on jo mm. Svante ja Sothy, jotka saavat tietää, että etukäteen tulostetuilla lipuilla pääsee suoraan check iniin. Kännykän näytöltä varausvahvistuksen näyttämällä olis myös päässy suoraan check iniin, mutta ohjeistus näkyy vasta terminaalin toisessa päässä check in -tiskin luona….

9:50 Hazard! Onnistuin online-varauksessa varamaan lähtö- ja paluumatkat kuukauden päähän. Oli onneks nopee palvelu lipputiskillä ja sain muutettua, maksoi muutaman ylimääräisen euron.

10.33 Hengataan joukkueen kanssa laivan aulassa, koska istumapaikat on tiukassa. Toma ja Oskar pelimiehinä varasivat VIP-luokkaan liput ja nauttivat ilmaislimusta.

12.00 Hellhunt.ee:ssä nautitaan pre-game -safkat. Naapuripöydästä kuuluu itkua, kun tilasin teriyaki-lohen kanssa bissen. Bissee olis kuulemma saanu nauttia vasta pelin jälkeen.

13.30 Tavataan vuokraisäntä ja käydään tsekkaamassa penthouse, jonka Toma meille järjesti. Siisti kämppä, ikää 650 vuotta.

14.50 Saavutaan pelipaikalle. Käydään sportlandissa A. Le Coq -areenan juuressa ostamassa sportsdrinkii. Oskari ostaa uudet nappikset maalihanojen aukeamisen toivossa.

15.56 Pelin olis tarkoitus alkaa klo 16, mutta vastustajaa ei vielä näy…

16.15-> Peli käynnissä, KMPP tekee ekan maalin, jonka jälkeen Castovanni Eagles laittaa isompaa vaihdetta silmään. Kotkat ovat taitavia pallon kanssa ja viimeistelyssä. Hyvästä tsempistä ja miesylivoimasta huolimatta Castovanni Eagles vie maalien osalta aina toisen puoliajan jälkipuoliskolle asti, kunnes KMPP alkaa tykittämään maaleja lähes joka tilanteesta yksi toisensa jälkeen. Kovasta loppukiristä huolimatta ottelu päättyy voitokkaasti kotijoukkueelle.

17.58 Venataan taksii stadionin edustalla ja nautitaan bissee. Pari taksia poimii osan pelaajista kyytiin ja loput päättää kulkea julkisilla kämpille.

19 -> Nautitaan kämpillä snäcksei ja bissee, Oskar laittaa kovat riimit ilmoille, saunotaan. Jussin limutölkin kokoisesta kajarista lähtee yllättävän hyvin soundia.

https://instagram.com/p/tLITKyBjZf

21.59 Etitään safkamestaa edelleen, koska kahteen edelliseen ei oltu oikein tervetulleita. Päädytään lopulta ekaan safkamestaan, vaikka siellä ei meinattu alkuun meille tarjoilla kuin ruokaa.

22.28 Odotetaan safkoja ja saadaan lopulta bisset tiukan neuvottelun jälkeen, kiitti Svante!

n. 23.59 Palattiin takas kämpille ruokailun jälkeen. Suurin osa porukasta suunnittelee jatkoa kaupungille, mutta ite päätän käydä nukkumaan. Ennen nukkumaanmeno joudun kuitenkin opastamaan yhden jäsenen ulos kämpästä, koska ilmeisesti ovien lukumäärä hämmensi. ZZZzzz

Jalkapalloilun musta päivä

Klo 6.50 Auringon ensisäteet herättävät kauden tärkeimpään pelipäivään. Olympiastadionilla pelatun lauantaisen ottelun pölyt on karistettu ja on taas aika pakata pelikassi. Kevyt aamupala, juon espresson ja selaan viikonlopun aikana tulleet työviestit ja luen aamun sähkeet.

Klo 7.30 Tarkistan joukkueen rosterin ja katson pelitilanteen pikaisesti. Poikkeavasti kesäkauden muihin peleihin, pudotuspelit onkin jo kello kuusi, ja vieläpä maanantaina! Tulee siis kiire! Loput aamutoimet ripeästi loppuun, pelikassi selkään ja tsygälle. Radio Helsinki soimaan kuulokkeista ja karautan pelagolla toimistolle.

Aamupäivä Viikon töiden organisointia ja juoksevien asioiden hoitoa. Töissä. Hyvä meininki.

Lounas. Käymme työkaverin kanssa neuvottelulounaalla asiakkaan luona Keilaniemessä. Onneksi paikallinen ravintola tarjoilee illan ottelua silmällä pitäen erinomaisen valikoiman kalaa, salaattia ja hedelmiä. Tankkaus näyttää menevän hyvin.

Iltapäivä. Paluu toimistolle. Iltapäivä taittuu toimistolla vaikeaksi. Muutama tunti ennen ottelun alkua ajatus alkaa jo harhailemaan työasioista kohti tulevaa peliä. Alkaa pahaenteinen paine, jota hoidetaan vilkuilemalla välillä joukkueen muiden pelaajien keskusteluita netistä.

klo 16 Neljän Vissyt. Alkaa toimet illan ottelua varten. Ensin tapaamaan tähtihyökkääjä Matilaista Töölön kisahallille, josta siirrymme autokyydillä kentälle. Iloksemme havaitsemme perillä, että peli tullaan pelaamaan tekonurmella.

Tunnelma on odottava ja jännittyntyt. Verryttelyyn on onneksi jäänyt hiukan aikaa ja kenttää vielä valmistellaan. Käymme lävitse kapteenin kanssa viimeiset ohjeet ja pelipaikat.

klo 18 Vihellys! Peli alkaa. Vastustajan peli on vahvaa ja se pitää palloa hyvin halussaan. Joudumme heti alkuun tekemään kunnolla töitä päästäksemme peliin mukaan. Painostus pysyy, emmekä saa rytmiä omaan peliimme. Sivurajaheitto rangaistusalueelle annetaan nopeasti, eikä puolustus ole ehtinyt merkata maalilta yhtä vastustajan pelaajaa. Pallo lentää pitkässä kaaressa kohti maalin kulmaa. Maailma hidastuu, äänet lakkaa. Kylmät väreet juoksevat selkää pitkin. Seuraamme pallon leijailua kivettyneinä vaihtoaitiossa.

Voi kurjuuden kurjuus! Nuo iskut, nuolet julman kohtalon lävistävät jokaisen joukkueemme pelaajan. Vastustajan pallo liitelee hiljalleen ilmassa hiuksen hienosti ylitse puolustuksen ja vastustajan hyökkääjä onnistuu puskemaan vaikeasta paikasta pallon kohti maalin oikeaan yläkulmaan. Maalivahtimme yrittää ulottaa kätensä pelastukseen, mutta on voimaton vääjäämättömän edessä. Peli saa kannaltamme pahimman mahdollisen alun. Olemme 0-1 tappiolla!

Emme alistu koskaan vaan nousemme taistelemaan vaikeuksien tulvaa vastaan! Hitaasti mutta varmasti saamme peliin oman tempon ja hyvän syöttöpelin ansiosta hallinta siirtyy meille. Vastustaja keskittyy puolustamiseen ja nopeisiin vastahyökkäyksiin. Tilanne on hallinassa – Nyt maaleja!

Saamme useita hyökkäystilanteita aikaiseksi ja sitä mukaa laukauksia maalia kohti alkaa rapista tasaiseen tahtiin. Tähdet ovat oikeassa asennossa, enää tarvitaan hiukan aikaa ja pääsemme tasoihin.

Joukkueen kapteeni Svante vastaa purkupalloon ja onnistuu saamaan kovan matalan laukauksen kohti maalin kulmaa. Maalivahti venyttää torjuntaan, mutta ei saa palloa haltuunsa vaan sylkee pomppivan pallon eteensä. Tähtihyökkääjä Matilainen on jäänyt vastustajan puolustukselta täysin merkkaamatta ja sukeltaa kärppänä paikalle. Kylmän viileästi Matilainen tekee työnsä ja pallo on maalissa, peli on tasan!

Pelissä säilyy edelleen kontrolli ja painostuksemme on hyvää. Johtomaali vain antaa odottaa itseään. Puoliaika keskeyttää myllytyksen ja antaa vastustajalle lepotauon!

Toiseen puoliaikaan vastustaja palaa uudella tempolla. Peli jäätyy ja vaikka saamme hyviä hyökkäyksiä aikaiseksi, saa niitä myös vastustajamme. Muutaman kerran on lähellä, että olisimme jälleen maalin tappiolla. Jatkamme edelleen painostusta, mutta aika alkaa käymään vähiin. Kentän ylle asettuu se kylmäävä finaalin tasapelejä riivaava tunne, että emme ehdi sittenkään voittamaan peliä varsinaisella peliajalla vaikka olemme vahvempia. Tämä aiheuttaa entisestään turhaa jännitystä ja pelimme lukkiutuu. Synkkyys syvenee kun tuomari viheltää peliajan päättyneeksi ja siirrymme rangaistuslaukauskisaan. Rangaistuslaukauskisa tuntuu pitkän kauden jälkeen niin turhauttavalta tavalta ratkoa voittajia, mutta sitä kait jalkapallo välillä on.

Rangaistuslaukauskilpailuun osallistuu kolme pelaajaa. Maalivahti asettuu paikoilleen ja kohtalon julma arpa heitetään. On tarpeetonta kuvata kuinka pallo hipaisee maalivahdin hansikasta tai kuinka ylärimasta kimmoten lopulta pallo osuu maaliviivaan, mutta ei mene maaliin. Ratkaisu on kuitenkin lopullinen ja kautemme on ohitse. Käpylä Maanantai putoaa jo ensimmäisessä pudotuspelissä rangaistuslaukauskilpailun seurauksena pelattuaan kuitenkin lähes puhtaan kauden.

klo 20 – Tappion karvas maku kulkee suussa Töölööseen asti. Käymme pelaamassa maanantaisen Väiskin kentän vuoron kuten etukäteen oli sovittu. Päätämme keventää harjoitusta ja kutsumme mukaan ulkopuolisia kentällä olleita palloilijoita. Mukaan innostuu mm. paikalle sattuneita divaripelaajia sekä Pietarilainen Andrej poikiensa kanssa. Saamme loistavat pelit aikaiseksi ja nopeaa syöttelyyn pohjautuvaa taitojalkapalloa pelaten tappion murheet karisevat harteilta alta aikayksikön.

Tätä on jalkapallo parhaimmillaan! Samalle päivälle voi osua kauden synkin ja valoisin hetki. Seuraavaksi joukkueemme kohtaa viikonloppuna Castovanni Eaglesin Tallinnassa ja henki joukkueen kesken on jo noussut kattoon.

Tallinnan reissusta raportoi ensi viikolla Tommi Virranvuo

Hieno päivä, mutta pelejä ei voiteta jäähypenkiltä

8:15 Herätys sunnuntai aamuun. Kauden toinen harjoituspeli edessä tänään. Mielessä kummittelee vieläkin viime kevään niukka tappio Karjaan pojille. Eiköhän korjata asia tänään.

8:25 Puurot kiehumaan ja nopee aamutreeni: 20 leukaa ja 20 punnerrusta. Herättää kivasti päivään.

8:40 Aamupala. Kaurapuuroa, raejuustoa, raakakaakaota ja banaania.

10:15 Aamutoimet tehty ja nyt kohti kuntosalia.

10:30 Treeni alkaa. Tarkoitus tehdä kevyt kroppaa avaava ja valmistava treeni. Ensin 10 minuuttia kevyttä pyöräilyä ja tämän jälkeen sama aika     juoksumatolla. Siirtyminen boksihyppyihin: 3 x 10 sarjaa 70cm boksilla. Sen jälkeen Ovetshkinilta kopioituun köysitreeniin, millä saadaan kädet hyvin auki. Loppuun vielä kropan huolto ja venyttely. Nyt on hyvä fiilis! Salilla tuli törmättyy Jarkko Ruutuun ja olihan miestä pakko haastatella. Miehen kommentti parhaaseen alkulämpöön ennen peliä oli futis. Sillä saa hyvän lämmön päälle ja paikat auki. Tätä on pakko kokeilla pitkästä aikaa.

IMG_1734IMG_1733

12:00 Kaupan kautta kotona ja pastat tulille. Lounaaksi on Lihapulla – Krakovanmakkara pasta, parsakaalilla, täysjyvä pennepastalla ja raejuustolla.

IMG_1739

13:00 Ruoan jälkeinen lepo ja telkkarista päälle Pond Hockey leffa. Tällä se fiilis saadaan kattoon.

15:15 Lähtö Käpylään hakemaan autoa ja sen jälkeen noukkimaan kyytiin joukkueen kapteeni #22 Svante Suominen ja uusi kasvo KMPP:n riveissä Jussi Kuha.

17:00 Vihdoin ollaan pienen mutkan kautta Karjaalla. Kamat koppiin, musat korville ja alkulämpö. Soittimesta tulee Rise Againstin vanhempaa tuotantoo. Tällä pääsee fiilikseen.

17:30 Kiekko tippuu jäähän. Alku peli näyttää siltä, että tää on meijän peli. Kiekko pyörii Karjaan päässä ja maalipaikkoja syntyy. Sitten alkaa koko loppupelin kestävä jäähysuma meijän jätkillä. Ensin lentää yksi pelaaja kyseenalasesti ulos ja paketti on valmis. Karjaa pääsee ylivoimilla rokottamaan ja yht’äkkiä tilanne onkin jo 3-0 Karjaalle. Saadaan kuiten momentum takas ja kavennetaan toisen erän aikana 3-2 tilanteeseen. Sitten pari hölmöö jäähyy ja yks ulosajo lisää. Peli päättyy ja taulu näyttää 5-2 Karjaalle.

19:00 Tappio tuli. Tuomarilinja oli vähintäänkin kyseenalainen ja  oon edelleen sitä mieltä, että tasaviisikoin oltiin parempia. Vanha sanonta piti taas paikkansa: “Pelejä ei voiteta jäähypenkiltä”. Kuitenkin positiivisilla fiiliksillä eteenpäin. Tästä tulee vielä hyvä kausi.

Seppo, KMMP#95

seppo hälikkä - käpylä maanantai

 

Seuraavaksi haastetaan Erno #77

Kiihkeää tunnelmaa Suomen urheilupyhätössä

altAnHYkcKUYhuDlriraTO5K_ieKOKVyMDm7QP9CGW766a3

Herätyskello soi klo 07.30 ja on aika nousta valmistautumaan kauden tärkeimpään ystävyysotteluun Erämaakoiria vastaan. Aurinko kajastaa sälekaihtimien läpi ja Paavo Nurmen silhuetti kutsuu laittamaan lenkkarit jalkaan ja avaamaan jalkoja, rullaavalla askeleella, olympiastadionin ympäristössä.

Klo 08.30 Kevyt aamupala: rahkaa, pari leipää, maitoa ja sokeritasot kuntoon puolikkaalla berliinin munkilla. Kahvi korvataan Hartwallin Vichy Original – tölkillä, jotta suolatasapaino ei pääse järkkymään kesken ottelun.

Klo 09.30 Hampaiden pesu, Elmex-hammastahnaa, Nafdent-suuvettä ja Jordan-hammaslankaa. Suu on sopivan raikas haukkomaan henkeä kentällä.

Klo 09.45 Pesukone päälle, ajatukset pyörivät entistä kokonaisvaltaisemmin tulevassa ottelussa; millaiset olosuhteet, ketä pelaajia löytyy laidoilta, joille voisi jakaa keskityksiä, miten yhden syötön pelaaminen keskikentällä..

Klo 10.15 Pieni hermostuminen nousee pintaan, kun avauskokoonpanoja ei ole julkistettu, onko paikkaa avauksessa

Klo 10.45 – 11.30 Katson videolta Roberto Baggion vuosien varrella tehtyjä maaleja, mielikuvat piirtyvät verkkokalvoilleni ja sitä kautta lihasmuistiin (kirj. huom. tätä ei ole lääketieteellisesti todistettu)

Klo 11.35 Kävelen kohti stadionia, tapaan matkalla Ernon ja Sothyn ja kyselen kuulumisia, kaikilla tuntuu olevan hyvä motivaatio päivän peliin.

Olympiastadionilla pelit tuovat aina pienen pikantin lisän omaan pelaamiseen. Pystyn kuvittelemaan, kuinka litti aikanaan aukonut nivusia lämmittelytiloissa, Paatelainen korjannut pääsidettään, ja Hyypiä motivoinut joukkuetta karsintoihin.

Manageri oli hoitanut taas kerran sponssiasiat kuntoon ja iso Gatorade-bucket oli odottamassa tiimiä. Nurmen kunto vastasi Sonera-stadionin tekonurmea allekirjoittaneen mielepiteen mukaan.

Otin 15min lämmöt, maanantain harjoituksissa osumaa saanut nilkka tuntui, mutta aktiivivuosilta tulleen kokemuksen perusteella tiesin, että se turtuu muutaman puhtaan rintapotkun jälkeen.

Nopeat pomputtelut, pari spurttia ja muutama puhdas rintapotku ja alasatakunnan voimafutiksesta tuttu voittajan fiilis iski kuin miljoona volttia. Nyt oli aika aloittaa matsi!

Klo 12.00 Matsi alkoi, laidoilla jussi ja toma, kärjessä sing ja suuryrittäjä-Nuutila. Ensimmäiset kymmenen minuuttia lievää hermostuneisuutta pelissä. Käpylämaanantai saa luotua muutamia hyviä paikkoja, allekirjoittanut pääsee ajamaan boksiin vasemmasta kulmasta, tulinen veto! Mutta laukaus viuhuu ohi maalin noin metrin verran takatolpasta. Vastustaja tekee hyviä nousuja, mutta puolustus on hereillä ja prässää hyökkäykset kulmiin. 20 minuutin kohdalla hyvää syöttelyä keskikentällä, jaoin pari nopeaa passia, Sing pääsee vetämään boxin rajalta ja pallo osuu matkalla vastustajaan ja 1-0!! upea maali! joukkue onnittelee. Suunnitellut vaihdot ja peli jatkuu

klo 12.35 Käpylämaanantaille kulma, pallo pyörii ja Karvanen tekee 5m rajalta hyvän vedon joka uppoaa vasemmasta etunurkasta sisälle, kylmää viimeisteilyä Kankaanpään Paronilta!

Klo 12.38 JaloHelsinki-Nuutila antaa namupassin allekirjoittaneelle 16m rajalla, lataan palloon täydellisen voiman koko vartalosta, viuhuva rintapotku ja 10cm ohi sivutolpan. Pitää lisätä tempoa.

Klo 12.40 Käpylämaanantain hyökkäys jatkuu, boksin sisällä kova hulina, odotan taktisesti 16m rajalla pallo tulee, tulinen veto! Ylärima ja pallo pomppaa maaliviivalle, ihmettelen kun tuomari ei vihellä, selkeä maali, onneksi Kankaanpään-gepardi on hereillä ja Karvanen laittaa pallon pussiin.

Klo 12.43 Jussi pääsee hyvin ajamaan vielä boksiin ja tekee tulokseksi 4-0

Klo 12.45 puoliaika-vihellys, Gatorade tuntuu kiinnostavan..

Klo 12.50 pallo pyörimään

Klo 12.55 Toma tekee hyvän nousun jälkeen maalin!

Klo 13.00 Oscar Jaakkolalla erinomaisia paikkoja iskeä maali, pallo menee niukasti ohi maalin!

Klo 13.10 Vastustaja tekee vaparista maalin, nyt pitää herätä peliin!

Klo 13.15-13.45 Peli ajoittain sekavaa, erinomaisia paikkoja Singillä, Oskarilla ja allekirjoittaneella. Pallo tuntuu olevan liiankin pyöreä eikä toisella puoliajalla nähdä enempää maaleja.

Klo 13.45 Peli päättyy Käpylämaanantain voittoon 5-1! Kiitokset vastustajalle taas erinomaisesta pelistä.

Klo 14.30 Käpylämaanantai siirtyy ravintola Gringos Locosiin käymään analyysit pelistä läpi, sunnuntaina odottaa kiekkomatsi ja maanantaina jatkuu puolivälierät futiksessa Jakomäessä. Erittäin tiukka matsi tulossa!

Seuraavana kirjoitus tulee Sepolta #95

Eihän sen näin pitänyt mennä

7:45 Herätys. Aiai. Runkosarjan viimeinen peli illalla. Kauden saldo tähän saakka 12 voittoa, 0 tasapeliä, 0 tappiota. Illalla mahkut paketoida täydellinen kausi ja jatkaa voittamattona pleijareihin.

7:50 Aamutreeni. 3 x yhden jalan kyykky, punnerrukset ja voimapyörä. Kaikkia niin paljo ku jaksaa. Eipä niitä aamulla liikaa jaksa.

8:09 Mestarin aamiainen. Banaani, omena, kiivi ja kippa protskujauhoo blenderiin.

MestarinAamiainen

8:35 Työmatka. Pyörällä. Niinku kuuluuki.

9:06 Töissä. Digilehden konseptin vääntämistä. Aika jees!

työ

11:53 Mestarin lounas. Työmaaruokalassa valkosipuliperunaa, lammaspihveja ja kilo salaattia. Toimii.

12:31 Takas sorvin ääreen. Nettisivujen leiskaamista. Sähköpöytä ylös ettei paikat jumitu.

14:22 Radio Helsinki soittaa aika laimeeta kamaa. Vaihto Spotifylle Disco Ensebleen. Aletaan kasvatteleen fiilistä.

15:21 Törmään Kauppalehden sivuilla Banneriin. Klikkaan sitä. Ehkä ekaa kertaa elämässäni. Tilaan sen johdosta ajan laserleikkaukseen.

17:25 Pois töistä.

17:52 Unicafella tonnikalasalaatti. Toimii

18:41 Lähtö Konalaan. Pyörällä. Niinku kuuluuki.

19:33 Aloituspotku. Pelin kuva selkee alusta asti Käpylä vyöryttää ja vastustaja pitää tiukkaa kilpikonnaa. Oma paikka vasemmas laidas. Käpylällä pari paikkaa boksissa. Ei mee sisään.

19:54 Puoliaika. Ote pysyi hyvin. Pientä turhautumista missatuista paikoista. Ite sohelsin kerran pallon aika nolosti rajan yli. Se nolotti. Koordinaatio!

20:08 Ei sa*%€na. Ne teki maalin. Puolittainen läpiajo ja se teki maalin. Vähän Suomi-Färsaaret -olo. Kyl me vie käännetään. Aikaa on.

20:15 Paniikki. Ei näkyvä mutta kytevä. Vedot lähtee pitkältä rankkarialueen ulkopuolelta ja viuhuu ohi. Itellä yks hyvä paikka kun Joona heittää laidalta keskelle. Pääsen vetään, osu poikkeuksellisen puhtaasti, mutta veska ehtii väliin. Damn.

peli

20:20 Tappio. No huhhuh. Ei täs näin pitäny käydä. Koko kausi voittamattomana ja hävitään sarjan kolmanneksviimeselle. Urheilu. Gotta love it.

20:26 Pyörällä kotiin. Ei voittokaljaa, koska ei voitettu. Jos kaudella on hävittävä yks peli, oli hyvä et tehtiin se tänään. Ja tehtiin se tasasella ja hyvällä pelillä. Paikkoja luotiin yli kymmeneen, mutta ei vaan saatu mistään sisään. Maanantaina alkaa pudotuspelit. Silloin saadaan.

Sitä ennen silti lauantaina Olympiastadionilla. Siitä kertoo teille lisää kaima Ammattilainen.

Antti, KMPP#71

KMPP in UK – heinäkuinen jääkiekkoreissu Britteihin

Hockeytutorial.com:in Chris Kibui ja kumppanit löysivät maineekkaan urheiluseuramme YouTubesta ja kävivät alkuvuodesta pipolätkäturistivierailulla. (kts. miesten minidokkari ja reissuvideo). Nyt oli Käpylä Maanantain vuoro vierailla Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

Seurajohto valitsi matkaan kuumimmat nimet. Komennuksen saivat Niko Eronen, Ville PurontausTommi Virranvuo ja Svante Suominen. Myös huippulaituri Tommi Suominen oli nimettynä kisajoukkueeseen, mutta seuran lääkäri ei halunnut riskeerata Kunto kakkoseen liittyviä huikeita tavoitteita, ja määräsi nuoremmalle Suomiselle lentokieltoa pitkään kestäneen kuumeilun takia.

Kamat kasseihin, mailat teippiin ja tammitynnyrin kautta koneeseen.

View this post on Instagram

#kapylamaanantai #KMPPinUK #hockeylife

A post shared by Svante Suominen (@svantesuominen) on

https://instagram.com/p/qnljbSBjea

Perillä napattiin Heathrowlta väni ja paineltiin Niko ratissa tien väärää puolta Cambridgeen, jossa joukkue majoittui kylpylähotelliin.

View this post on Instagram

#KMPPinUK #kapylamaanantai #hockeylife

A post shared by Svante Suominen (@svantesuominen) on

View this post on Instagram

#KMPPinUK #day2 #icehockey

A post shared by Svante Suominen (@svantesuominen) on

Jäätävä jetlag koitettiin selättää KFC:n, herkistelyfudiksen, porealtaan, höyrysaunan, salamipötköjen avulla, sillä jo samana iltana yönä oli ensimmäinen jää. Ennen jäätä ehdittiin vielä vetästä kunnon brittisapuskat  vanhojen kamujemme Joshin ja Chrisin kanssa.

Voi sitä hien ja puuskutuksen määrää. Jetlageista ja muista tasotuksista huolimatta Peterboroughn Saturday Scrimmage muuttui aika nopsaan Monday Massacreksi.

Toka päivä. Piiiitkät 8 h unet takana. Aamu-uinnit ja kartsalle. Jäällä tututstuttiin UK-laituri Maxiin, joka punttaili kondooleita Cam-joella. Päästiin kyytiin. Huikeeta! Kiitos.

Illalla taas jäätä, sama tahti jatkui. Nähtiin myös toinen Chrissi! Käpylä vei.

Viimeiseksi vuorokaudeksi reissattiin pääkaupunkiin, joka otettiin suvereenisti haltuun.

https://instagram.com/p/q4i3UoBjaw

https://instagram.com/p/q4j2uphjcR

https://instagram.com/p/qv68nhA_g5

View this post on Instagram

#KMPPinUK #kapylamaanantai

A post shared by Svante Suominen (@svantesuominen) on

Upee reissu! Kovasti odotellaan seuraavaa tammi–helmikuuhun ajoittuvaa vastavierailua. Koitetaan viritellä jonkin sortin pipolätkäturnausta ehkäpä.

Täältä lisää valokuvia: #KMPPinUK.

Käpylä Maanantai aloitti Kuntokakkosen huikealla voitolla – katso Iipposen haastattelu!

Kyllä jalkapallokansa tietää. Eilisessä otteluennakossa fiilistellyt pelaajat Tony Malvela ja Erno Iipponen olivat merkittävissä rooleissa voitokkaassa Kuntokakkosen avausottelussa FC Kalkkaroa vastaan. Malvela torjui vuorenvarman nollapelin ja Iipponen ampui kaksi maalia.

Katso ottelun jälkeinen Iipposen haastattelu!

Kuntokakkosen avauskierroksen avauskokoonpano julki

Käpylä Maanantai julkisti Kuntokakkosen avauskierroksen avauskokoonpanonsa. Ottelussa vastaan asettuu FC Kalkkaro.

kapyla-maanantai-avauskokoonpanot-fc-kalkkaro

Fanit hurraavat erityisesti Tony “Tiger” Malvelan paluuta Maanantain tolppien väliin. Malvelan otteet Väinämöisen kentän harjoituksissa lupaa odottaa paljon. Tiikerin taakse ei olla vielä tämän kauden aikana onnistuttu upottaa yhtään palloa. Onnistuvatko siinä FC Kalkkaron miehet?

Myös kärkipelaaja Erno Iipposen ensiesiintyminen hiekkakentillä ilahduttaa jalkapallokansaa. Hallitseeko mestari-Iipponen vauhdikkaan ja pölyisen hiekka-alustan yhtä hyvin kuin kermaiset tekonurmet?

Tervetuloa paikan päälle ottamaan selvää!
Ottelu Konalan kentällä alkaa klo 18:00 (Ovet auki 16:00).

JÄSENTIEDOTE: Vuosi- ja kausimaksut 2014–15

JÄSENTIEDOTE

Jäsenistö on puhunut ja hallitus päättänyt.

Käpylä Maanantai PP ’11 ry pelaa kaudella 2015 Jalkapalloa 7. divisioonassa (Vice President Jaakkolan kysely: jaa 86,37 %, ei 13,63 %). Lisäksi jääkiekkovuoroja ostetaan kulunutta kautta enemmän (jäsenet ostaneet varustepaketteja; yleinen tahtotila saada hokiherkkua lisää).

Vuosi- ja kausimaksut 2014–15 ovat: 150 €, 100 € ja 70 €.
Eräpäivä on 10.5.2014. Suorita jäsenmaksu ostamalla jäsenyys Käpylä Maanantain Holvi-verkkokaupassa: https://holvi.com/shop/kapylamaanantai.

Yhdistyksen reaaliaikainen budjetti (ja toteumat) löytyy nyt osoitteesta: https://holvi.com/avoinbudjetti/kapylamaanantai.

käpylä maanantai avoin budjetti holvissa

Käpylä Maanantai arvottiin piinkovaan ykköslohkoon

JULKAISUVAPAA HETI

La Gazzetta dello SportSuomen palloliiton Helsingin piirin korkeat jalkapallovirkamiehehet arpoivat Käpylä Maanantain ykköskorista Kuntokakkonen-harrastesarjan ykköslohkoon. La Gazzetta dello Sportin analyysissä ykköslohko nostetaan Kuntokakkosen, ja ehkä jopa koko harrastejalkapallon kovimmaksi lohkoksi. 

“Ei mulla tästä oikeen mitään sanottavaa oo; Ulvilantie on Munkkivuoressa. Sen voin paikallistuntemuksella sanoo”, kommentoi Maanantain keskikenttäpelaaja Lassi Laitinen lohkoa tuoreeltaan arvonnan jälkeen. “Varmasti kova lohko. Kilpailu tulee olee tiukkaa. Vaikka tää höntsää onki, nii ei tossa muuta tavotetta oo ku voittaa toi lohko.”

Maanantain matka lohkovoittoon alkaa tiistaina 6.5., kun Konalan kentän jalkapallopyhätössä vastaan asettuu vanha tuttu FC Kalkkaro.

Katso otteluohjelma palloliiton sivulla: https://www.splhelsinki.fi/taso/joukkue.php?joukkue=55608

Käpylä Maanantai palkitsi kauden parhaat

JULKAISUVAPAA HETI

Käpylä Maanantai PP ’11 ry palkitsi perinteiseen tapaan kauden parhaat pelaajat Viisi Penniä -ravintolassa.

Rated X Photography -palkinnon eli Tähtipelaaja-palkinnon nappasi huikean kauden pelannut Tino Tuominen. Myös Elite.A:ssa huomattiin Tuomisen viime talven otteet. Mies matkaakin vuokrasopimuksella alkukaudeksi Italiaan.

Tähtipelaaja - Tino Tuominen
Seuran puheenjohtaja Svante Suominen ja varapuheenjohtaja Oskari Jaakkola palkitsivat tähtipelaaja Tino Tuomisen

Pelaajayhdistyksen äänestyksessä kauden parhaaksi pelaajaksi ja Web-veistämö Oy -palkinnon saajaksi valittiin kanadalainen Steve Baynes

Vuoden pelaaja
Steve Baynes äänestettiin pelaajiston toimesta Vuoden pelaajaksi 2013–14

Perinteisten palkintojen lisäksi seuran valmennusjohto valitsi joukkueen toiseksi varakapteeniksi tähtipuolustaja Veli-Pekka Lehtikankaan. Lehtikangas on osoittanut ihailtavaa johtajuutta jäällä, nurmella ja internetissä.

alternate captain veli-pekka lehtikangas
Käpylä Maanantain kapteenisto 2014

Maanantai julkisti kokoonpanonsa huomiseen Snadi HC -otteluun

JULKAISUVAPAA HETI

Käpylä Maanantain kokoonpanot huomiseen Snadi HC -otteluun ovat nyt julki. Asiasta tiedotti ensimmäisenä Nelonen.

Ennakolta suurin mielenkiinto kohdistui puolustukseen. Valmennusjohto päätti valita loukkaantuneen Aarne Mäkisen tilalle ykköspariin Lehtikankaan vierelle kanadalaisen huippupelaajan Steve Baynesin

Suuren yleisön mielenkiinto kohdistuu myös Espanjassa vuokralla olleen nuoremman Suomisen sekä ensimmäistä kertaa eurooppalaisessa kaukalossa pelaavaan Antti Karvaseen. Lisäksi Maanantain tuoreimman pelaajahankinnan Ville Hulkkosen viiva- ja maalinedustyöskentely tulee olemaan kovassa syynissä.

Ottelu pelataan Tikkurilan Trio Areenalla huomenna lauantaina klo 22:00. Ovet aukeavat klo 20:00.

kapyla-maanantai-lineups-nelonen

MAANANTAI LOSE MAKINEN TO KNEE INJURY

FOR IMMEDIATE RELEASE

MAANANTAI LOSE MAKINEN TO KNEE INJURY.
Star defenceman Aarne Mäkinen went down with a left knee injury last night.

“It’s a tough blow,” Maanantai captain Svante Suominen said. “Obviously, the way he’s playing and how much he means to our team, it feels terrible and I feel really bad for him.”

Aarne Mäkinen
Star defenceman Aarne Mäkinen

 

Jussi Salonniemi valittiin jalkapallokauden 2013 parhaaksi pelaajaksi

Käpylä Maanantain tuoreehko (2013) hankinta Jussi Salonniemi pokkasi Web-veistämö Oy -palkinnon syksyisessä gaalaillassa Viisi Penniä -ravintolassa. Salonniemi valittiin jalkapallokauden parhaaksi pelaajaksi pelaajien äänestyksessä selvin numeroin.

Himoitun pokaalin edellisiä voittajia ovat Jari Vainio (jääkiekko 2012–13) ja Tommi Virranvuo (jalkapallo, 2012).

Katso video palkintogaalasta:

Some vote arguments:

Jussi nyt on jussi. Joka matsissa tiukkaa vääntöö. Loppuuun asti.

Simo. Upee maalivahti. Mistä nää skilssit on peräsin?

Teemu. Pää! Aaaah! ”

Asenne ratkaisee…turhat kitisijät voivat ostaa one-way tiketin pohjois-koreaan…
Virranvuo Tommi

Chad esittänyt vahvaa maalintekokykyä koko kauden, hyvä spiritti ja aktiivinen läsnäolo. Samat perustelut toimii myös toiselle ja kolmannelle ilman älytöntä maalintekemistä. :)”

Jussi on ollut joukkueen tärkein pelaaja pallollisena. Pallottomanakin voittaa taisteluita ja palloja joukkueelle. Tärkeä rooli pelinrakentajana ja myöskin maalintekijänä.

Toiselle sijalle oli paljon tunkua. Tommi on ollut joukkueen lukko alakerrassa. Hyvä tsemppi ja hienoja nousuja. Myöskin vaaralliset rajaheitot luovat painetta vastustajien puolustukseen.

Jussi pitää käpylää pystyssä.

Erno aivan ilmiömäinen. Fredde jäätävä asenne. Chadillä loistava loppukausi.

Svante: Kova aktiivisuus reeneissä, kannustaminen ja pyyteetöön työ kentällä!

Ammattilainen: satakuntalainen voimapalloilija!

Oskari: päällikkö toinen nimi! (=Kalervo)”

Solid…. magical… backbone… BOOM!!

Kaikk kolme kaveria ovat aina kentällä ollessaan panneet parastaan, tsempanneet ja saaneet tuloksia aikaiseksi.

Jussi Saloniemen tekniikka on vailla vertaa.

Antti Matilainen on varma(hko) peruspelaaja.

Ari Leksinen on taisteleva puollustaja ja on eniten kehittynyt tämän kauden aikana.”

Onhan paras nyt selkeästi paras koko jengistä jalalla ja rauhallinen asenne vielä päälle -pelinrakentaja. 2nd pelaa kovaa, raastaa ja repii -ilman virheitä. 3rd best maalivahti joko torjuu meille voitot tai ei, ei isoja puppelointeja eli erittäin hyvä.

Salonniemi hallitsee kenttää suvereenisti millä tahansa paikalla. Veistämöpalkito pitää jakaa oikeasti kovalle futarille ja Jussi on sellainen.

Tsemppari- ja lohdutuspalkinnot on sitten erikseen.

Jussi on vaan niin kuningas

Dedication and attitude – tattoo – WTF

Left an already professional club to join KMPP

Father, Thesis Researcher, Owner and Team Manager”

Jussi, koska se vääntää hyvin ja kovaa. Svante, koska se jaksaa ottaa vastuuta kentällä ja sen ulkopuolella. Bokki, koska sen sivurajaheitot on aivan käsittämättömiä.

Käpylä Maanantai Joins Movember – Please Make a Donation!

FOR IMMEDIATE RELEASE

Käpylä Maanantai Joins Movember!

Dear Respected Fans,

Käpylä Maanantai -logo, movemberFor the first time, Käpylä Maanantai is tackling men’s health issues by joining Movember! In an effort to further diversify our team efforts and continue to sacrifice our bodies following our successful VeriRyhmä, we have chosen to support this worthy cause with our rugged facial hair.

Throughout the month of Movember, we will be exercising one of our few gifts of manhood by growing our Mustaches to raise awareness and money for prostate and testicular cancer testing, research, and treatment. We will be putting our best ball forward in this arena, resulting in a lineup of strong and proud Lip Sweaters for the coming winter. We can also guarantee a month of bliss for the lucky ladies of Käpylä Maanantai, but don’t get too used to these Lady Ticklers, they’ll be gone before you know it!

So, please support us in our team campaign as we join Mo-Bros everywhere by donating to the team or an individual player below. And remember: all Donations and Dusters are important, we can’t do it without you!

DONATE to the Team (or a Player):
https://moteam.co/kaepylae-maanantai

Fuzzy on the details?
https://fi.movember.com/about

Ystävällisin Terveisin,
– Steve Baynes, Chief MOtivation Officer

[button link=”https://www.movember.com/fi/donate/payment/team_id/1269941″ size=”xl” style=”tick” color=”green” window=”yes”]Donate Now! [/button]

Toinen sarjapuolisko alkaa ilman kahta huippupelaajaa

JULKAISUVAPAA HETI 

Käpylä Maanantai joutuu avaamaan toisen sarjapuoliskon ilman huippupelaajiaan Jari Vainiota ja Tero Könöstä. Joukkueen runkopelaajiin kuuluva Vainio loukkaantui seuran harjoitellessa viime maanantaina Talin nurmella. Seuran lääkäri analysoi tuoreeltaan röntgenkuvista:

[quote]Joo tässä on jalkapöydän luu poikki. Päkiällä ei astuta neljään viikkoon.[/quote]

Myös Könösen osallistuminen syysjakson otteluihin on siis vaakalaudalla. Milanosssa vuokralla ollut supertähti antoi lehdistötilaisuudessa lyhyen lausunnon:

[quote]Meni polvi eilen, lääkäri epäili nivelkierukan repeämää, mut ens viikol vast tietää enempi.. jokatapaukses kepeillä mennää nyt ainaski pari viikkoo..[/quote]

Maanantain sarjaurakka jatkuu [highlight]Konalan stadionilla torstaina 1.8.[/highlight], kun vastaan asettuu Ulvilantien unelma.

get-well-soon-93

Käpylä Maanantai PP ’11 celebrates two new KMPP’11 2013 juniors

FOR IMMEDIATE RELEASE

Team jerseys, collectively bought by the players of Käpylä Maanantai PP ’11, were handed to the proud new fathers Martti Pohjonen and Fredrik Fagerström by the captain of the team Svante Suominen.

 

fredrik-martti-paidat2
The proud new fathers Fredrik Fagerström and Martti Pohjonen

onnittelukortti-vauvat
The greeting card

Yhdistyskokous 2013

Palsu 7.6.2013 (sihteerin muistiinpanot)

– Palaverin avattiin – laillinen ja päätösvaltainen jne.
– Tuukka kokouksen sihteeriksi. VP puheenjohtajaks.
– Valittiin esityslista työjärjestykseksi
– Käytiin läpi firman kausimaksut, haukuttiin ne jotka eivä ole vielä maksaneet tulevan kauden maksuja.
– Rahojen käyttö 2012-2013: Menneet kauden tapahtumat esim. jääkiekko, jalkapallo, saunaillat yms.

– Valittiin tilintarkastajat: Santis ja Steve. Tilintarkistus suoritetaan kahden viikon sisällä.

– Menneellä kaudella hallitus koostui viidestä jäsenestä. Hallituksen nuppiluku lisääntyy viiteen.
Äänestettiin uudet hallituksen jäsenet tulevalle kaudelle:

 • Svante Suominen (pj) —- 16/16 ääntä
 • Oskari Jaakkola (vara-pj) —- 16/16 ääntä
 • Martti Pojonen (rahis) —- 16/16 ääntä
 • Lassi Laitinen —- 9/16 ääntä
 • Antti Matilainen (sihteeri) —- 8/16 ääntä (EI VALITTU)
 • Fredrik Fagerströms (UUSI) —- 16/16 ääntä

– Valittiin toimihenkilöt tulevalla kaudelle:

 • Ari Leskinen (media)
 • Joni Simonen (media)
 • Marko Seuranen (media)
 • Bokki (varustevastaava)

– Tehtiin päätös tulevana kautena harrastettavista lajeista. Kausimaksurahat käytetään jatkossa ainoastaan seuraaviin lajeihin: jalkapallo ja jääkiekko. Muut lajit pay to play -henkeen. “Ylimääräinen harrastepäivä” voidaan tarkentaa myöhemmin. Harrastepäiväksi valittiin alustavasti torstai.

– Lyötiin lukkoon kesäkuun toinen viikonloppu KMPP:n viralliseksi juhlapäiväksi.

– “Inflaation takia” päätettiin nostaa kausimaksuja 4€/naama.

– Myöhästymissakot otetaan käyttöön! Sakkokäytännöt käsitellään ennen talvikauden alkua.

– Lätkän ja futiksen kulut pyritään tasaamaan mahdollisuuksien mukaan.

– Hallituksen jäsenten toimet päätettiin päättää myöhemmin.

– Kokous päätettiin.

yhdistyskokous2013

Vainio, Baynes Get the Nods at End of 2012/13 Hockey Season’s Award Ceremony

Last month Käpylä Maanantai PP’11 hosted the celebrations of end of hockey season. String of festivities lasted for an entire day. Back office had been kept busy organizing the Spring Classic, Post Classic Player’s Ball and The Presidential Award Sauna.

Käpylä Maanantai’s Spring Classic has traditionally been internal scrimmage and this time around the Blue Team with the privilege to wear the sweater right side up had the upper hand. They showed impressive combinations and goalscoring ability in the offensive zone despite stellar display from the Team White’s goalie Jari Vainio.

IMG_0094

Karvanen & Mäkinen from the Blue Team

This was completely unlike the offense Team White created or rather did not create. The same goes to Jokerit, who gracefully capitulated against Rauman Lukko, thus forcing the Spring Classic to move from main Hartwall Areena to the early 90’s heritage NHL postered practise cave and also keeping the door open for western Finland’s meet up in the SM-Liiga Finals.

IMG_0020

Kantola & Jaakkola from Team White

The Blue Team beat the Team White about 8-2.

After Spring Classic the time was ripe for the challenge of Viisi Penniä, Taka-Töölö’s own 20-50’s sports themed restaurant. Founded in 1956 the á la carte was full of classic dishes from Finnish country house cuisine. Great time was had by all. Grandma’s Meatballs for 12 €. Highly recommended.

For award ceremonies the team took a short journey to Kallio where the Presidential Award Sauna was held at Arlan Sauna where early evening was spent with the locals. Two awards were announced.

Player’s Player of the Year, the winner of Web-Veistämö Trophy for the 2012/13 Hockey Season, Jari Vainio  (Award announced by previous holder Tommi Virranvuo and President of Web-Veistämö, Svante Suominen)

Uploud Audio Award for passion towards the sport and KMPP’11 organization 2012/13 Hockey Season 2012/13, Steve Baynes (Award announced by CEO of Uploud Audio, Lassi Laitinen)

Käpylä Maanantai PP’11 Press Office will get back to you on more award news after the football season.

Some vote arguments:

Tekniikalla mennään eikä säkeille säälipisteitä..

Mahtavia pelureita ja Svante on homman moottori!

Oskari ei missannut yhtään ottelua mikäli matkaa paikalle oli alle 1000km.

Svante ei missannut yhtään ottelua. Jopa 1.1. futis 🙂

VP:llä kädet riittäis kynäilyyn, mutta jäbäl luistimet jäässä. Joukkuepelaaja!
Yhteinen perustelu. Vine poissa ja hyvällä meiningillä kaikis peleis!

BOOOOOOOOOOOOOOOLLO.

No kyllähän Holmesin puujalat on jo niin nähty että nyt kun edes jonkun pytyn sais niin vois huipulla lopettaa tuomaroinnit!
teot puhukoon puolesta.

Äänet perustuu puhtaasti tekemiseen ja aktiivisuuteen jäällä!

Kapteeni tekee pyyteetöntä työtä joukkueen eteen! Palkinto hälle!

Jaakkola noussut näissä peleissä elementtiinsä, ensi kauden voittajamateriaalia.

Pölyllä hyvä läsnäoloprosentti ja sopiva höntsämentaliteetti. Polvi pilas tämän kauden.

Svante on ykkönen, koska reeneihin pakkottaminen on toiminut lätkäkaudella todella hyvin.

V-Plle kakkos sija ihan vaan kikkojen takia”

Joutu äänestää ekana itteä, koska oon niin kova jätkä. Sen jälkeen svsuomin +kovasta järkkäilystä. Ja kolmantena Odex kovasta bollopelistä.

Ei voi jääkauden kenttätoiminnasta sanoa mitään kun ei oo päässy pelaamaan mut näillä mennään. 😀

Näkyi kentällä.

Joukkueenjohdolta loistotyötä paitahankintojen ja joukkueen motivoinnin puolesta! Siispä palkinto kuuluu ehdottomasta joukkueenjohdon suuntaan!

A-P Leskinen # 5: Teki vaikutuksen lyhen jääkiekkovuoden aikana tekemellä nöyrästi töitä voiton eteen ja erityisen ihailtavaa oli seurata, kuinka ihmisen ruumis kestää luistinten pettäessä monenlaisia iskuja ja vääntöjä.

Erno Iipponen # 77: Taitavimmat kädet sujautettuna rumimpiin lätkähanskoihin. Yhdistelmä, jolla puollustuspäässä taijotaan mahtavia avauksia.

Joni Simonen # 38: Omaa mahtavan pelisilmän, joka tulee parhaiten esille kameran takana. Ei pelipäivää ilman murtuneita kylkiluita, taisteli kivusta ja särystä huolimatta.”
Oskun one-linerit! Aatun luistelut! Vepen tupla-ylämummot ballackia koko matsin ajan.

Aktiivisuus

Fanikrääsä ja peligearit

Dokumentointi”

Aina paikalla. Aina järkkäämässä.

Miehemme maailmalla

Menkää ja täyttäkää koko maa Käpylä Maanantain urheiljoilla”

Maalivahtiesitykset Karjaan jääkiekkoleirillä!

Crash-cam -pätkä Karjaan jääkiekkoleirillä”

Svante on puuhamies joka on palkintonsa ansainnut. Kannustaja ja vastuunkantaja vailla vertaa.

Lassi on aina täysillä mukana. Todellinen teamplayer ja tsemppari. Ansaitsee siis hopiaa.

Hekki on rehti perusvarma pipolätkäpelaaja. Täten ansaitsee ronssia”

kovia näyttöjä

Jari: Ollut kova jäällä. Maila hallussa

Ari: Karvalakki ja haluu tehdämaaleja

Simonen: Taistelija kylki ja kaikki paskana. Hyvän näköst duunia filmaamisen ja kuvien kanssa.”

Käpylä Maanantai sarjakärkeen huikean avauksen ansiosta

Julkaisuvapaa heti
Ottelupöytäkirja

Käpylä Maanantai Presidentillinen Palloseura ’11 otti ensimmäisen voittonsa palloliiton alaisessa sarjassa! Aivan ensimmäiseksi haluamme kiittää vastustajaamme FC Lekendoja rehdistä ottelusta ja tuomaria tiukasta linjavedosta! Ennen ottelua edeltävissä lämmittelyissä oli joukkueen sisällä havaittavissa pientä hermostuneisuutta; pallo tuntui pomppivan aikamoisesti pelaajien jaloissa.

Maanantain viimeistelyharjoitukset ja Managerin määräämät pelipaikat toivat selkeästi varmuutta pelaamiseen, joka oli nähtävissä heti pelin alkuminuuteilta lähtien. Kun peliä oli pelattu kolme minuuttia, vastustajan maalille saatiin hyvä paine Faggen #13 piinkovasta syötöstä Singille #7, joka haastoi pakistoa, selkeästi näkee kuinka laaduskasta materiaalia Espoon junnutyö on aikanaan tehnyt! Sing heitti hyvän passin Juhalle #66. Juha laittoi nappisyötön boksin nurkalta takakulmalle, josta todellisen voimapelaajan elkein Ammattilainen #68 iski pelivälineen häkkiin!

Vastustaja tuli kuitenkin kolmen minuutin jälkeen tasoihin parilla hyvin tehdyllä poikkaissyötöllä ja sijoitus alanurkkaan. Sininen joukkue nosti kuitenkin kovasti tempoa ja AnttiK #71 iski hyvän pystyjuoksun vastustajan häkille ja häntä rikottiin pilkun arvoisesti maalin edustalla. Juha #66 latasi littimäisen pilkun sisään ja vastustajien kassari oli täysin avuton tilanteessa. Tästä meno vain jatkui, kun Sing ja Juha pelasivat upeasti yhteen vastustajan boxin nurkalla ja Juha pääsi niittaamaan pallon vasempaan alanurkkaan!

Ensimmäisestä puoliajasta oli 7 min jäljellä kun Managerimme, el Capitan! #22 iski tiukan irtopallon kulman jälkitilanteesta vastustajan häkkiin. Kapteenin johtava esimerkki antoi voimaa vielä loppuminuuteille ja Ammattilainen, Ari ja Jari pelasivat upeasti yhteen; Arin #5 upeasta esityöstä pallo Jarille #93 keskikentälle, jako vasempaan laitaan Ammattilaiselle, jolta C. Ronaldomainen passi kantapäällä takaisin Jarille, joka paukutti puoliaikalukemiksi 5-1!

Toisella puoliajalla näimme kuinka tasavahva, joukkue Käpylä Maanantai oikeasti on! Tony #24 teki Carlosmaisia nousuja pakin paikalta ja toimi itse lukkona pakistossa! Tämä aiheutti hälinää vastustajan päässä, kun yhtäkkiä 3 pelaajan sijaan, hyökkäys-kuviossa olikin 4 pelaajaa mukana!

Tämä toi hyviä tilanteita, joista 6-1 maali syntyi! Jussi #87 ajoi hyvin vasempana kärkenä keskelle boxin reunaa, haastoi pakkeja ja veto! Pallo tuli kimmarina moken käsistä, josta el Capitan! iski illan toisen osumansa! Peliä oli pelattu 10 minuuttia tähän mennessä. Keskikenttä oli suvereenisesti Käpylä Maanantain hallussa, kiitos Bockin #3, jonka uskomaton jalkatekniikka ja nopeus pysäytti pallon kuin pallon keskikentän kaarelle! 15 minuutin kohdalla Ammattilainen #68 murtautui vasemmalta laidalta läpi ja latasi todella kovan, maata nuolevan kudin, oikeaan sivupelliin (kirj. huom. Euran murretta, tarkoittaa maalin sivuosaa) ja tilanne oli 7-1!

Kun pelikellossa pyöri 37 minuutin kohdalla, niin Jussi latasi painetta kovalla juoksulla vastustajan pakistoon, ja laukas joka upposi upeasti oikeaan takanurkkaan ja loppulukemat 8-1!

Pelin todelliset sankarit olivat kuitenkin Fagge, 110% varmaa pelaamista pakistossa, Bocki, Tony ja Antti, mikä tekniikka ja juoksukunto näillä veljillä oikein on! Aivan mahtavaa katsottavaa! Arin kovat karvaukset tuottivat vastustajalle päänvaivaa; pallo pysähtyi kuin seinään, kun Ari oli vastassa! Maalivahtiamme emme myöskään unohda; Simo liimasi varmana ja avaukset lähti kuin luoti piipun suusta!

1.voitto
Voittajat! Takarivi vasemmalta: Ari Leskinen, Angkarn Phiuphong , Antti Karvanen, Tommi Virranvuo,
Tony Malvela, Jussi Salonniemi, Fredrik Fagerström ja Jari Vainio.
Eturivi vasemmalta: Antti Matilainen, Joni Simonen, Juha Parviainen ja Svante Suominen.

 

 

Maanantai julkisti kokoonpanonsa keskiviikon sarja-avaukseen

Julkaisuvapaa heti

Käpylä Maanantai PP ’11 avaa sarjansa keskiviikkona klo 20:15 Konalassa. Vastaan asettuu FC Lekendat. Organisaatiojohto julkisti kokoonpanon illan valmistavien harjoitusten jälkeen:

Avauskokoonpano 8.5.2013

Lekendat kaadetaan kahden kentällisen voimin. Ensimmäinen vitja rakentuu viime kaudella joukkueen parhaana palkitun Tommi Virranvuon ympärille – toinen puolestaan Atlaksesta kovalla rahalla hankitun superpuolustaja Fredrik Fagerströmin ympärille. Tolppien väliin asettuu viime kaudella huikeaan vireeseen noussut Joni Simonen.

Illan harjoitusten perusteella Virranvuon kentän kärjessä pelaava Angkarn Phiuphong kantaa harteillaan kovia odotuksia. Mies dominoi tänään Käpylässä hyökkäyspäätä mielensä mukaan.

Tähtikärki vastaa nöyrästi haastattelukysymykseen liittyen keskiviikkoiseen kamppailuun: [quote]Ensiksi tahtoisin tehdä kaikille selväksi, että ei ole suurempaa kunniaa ja etuoikeutta, kun päästä kantamaan seuran sinivalkoisia värejä ja pyhää logoa rinnassa tässä seuran historiallisessa kilpailuavauksessa. Otan nöyrin mielin tämän kunnian vastaan. Lupaan, että voitamme ottelun. Teen vaikka tarvittavat maalit sitä varten. Toivottavasti muut kanssapelaajat aistivat tämän ja ovat valmiina hyppäämään kelkkaan mukaan. Keskiviikkona alkaa Käpylä Maanantai PP ’11:n Historiankirjan seuraava loistokas luku![/quote]

 

Jalkapallokauden avaus: ystävyysotteluvoitto ErämaaKoirista

Julkaisuvapaa heti

Käpylä Maanantai PP’11 juhlisti huippupelaajansa Teemu Öhmanin 30-vuotista (fudis)taivalta ottamalla ystävyysotteluvoiton ErämaaKoirista. Tikkurilalainen koiralauma kohahdutti käpyläläistä kotiyleisöä menemällä 0–1-johtoon Maanantai-puolustuksen haparoidessa eilisessä jääkiekkohumussa. Maanantain tuorein hankinta Jussi Salonniemi kuitenkin tasoitti vielä ennen puoliaikavihellystä.

Toisella jaksolla kotijoukkue otti komennon. Maanantain maali pysyi Tommi Virranvuon ja mahtavasti torjuneen Veli-Pekka Lehtikankaan johdolla puhtaana. Kotiyleisö sai haluamansa avauksen jalkapallokaudelle, kun tähtihyökkääjä Mikko Juurmaa tykitti voittomaalin lisäajalla.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin:

 1. ★★★ Tony Malvela
 2. ★★ Veli-Pekka Lehtikangas
 3. Jussi Salonniemi

käpyläma-ek-osku

Lassi Laitinen is out for today’s optional skate (DTD)

FREE FOR PUBLICATION

jalmariLassi Laitinen is out for today’s optional skate. He’s day to day due to a case of cartoon flue: sneezing all the time and nose flowing like Niagara. Add to that slight out-of-breathness during breakfast preparations. He doesn’t have a hot water bottle on his head and a quicksilver thermometer in his mouth.
“I have to skip this”, he said.
“Gotta get some work done with my wrister before the Spring Classic, don’t know where, don’t know when.”

He’s rumoured to have read this article:
https://www.usahockeymagazine.com/article/ 2008-10/five-steps-twisted-wrister

– Kaepylae Maanantai Press Office

Käpylä Maanantai eteni ensimmäisessä RBOI-turnauksessaan neljännesvälieriin asti

Julkaisuvapaa heti

Käpylä Maanantai PP’11 ylsi heti ensimmäisessä RedBull Open Ice -turnauksessaan aina neljännesvälieriin asti. Turnaus miteltiin Espoon Leppävaarassa lauantaina 9.2.

Maanantai aloitti vahvasti pesemällä Downtown Ducksin huikein 4—16-lukemin. Seuran korkeimman johdon Martti Pohjonen kommentoi ottelua seuraavin sanakääntein:
[quote]Joukkueen nimispekulaation läpikäynti peliajalla kuuluttajan kanssa hämäsi vastustajaa juuri sopivasti niin, että saatiin pari ekaa börsää survottua sisään ja momentum meidän puolelle. Tämän jälkeen loppu on historiaa ja Suomisen backhand-forehand-backhand-jalkakiskis-alasulake pääsee joukkueen historiankirjoihin.[/quote]
Toisessa ottelussa onnetar otti ohjat käsiinsä. Vastustaja, Tavastia Pharmi, sai salama-alun, minkä jälkeen kentälle alkoi sataa lunta — ja paljon. Siinä missä tavastialaiset onnistuivat kolauttamaan kiekot komeroon lähes kaikista maalipaikoistaan, pomppivat maanantailaisten kiekot sivu”rautoihin” ja lumipenkkoihin.
[quote]Tornihuhut Tavastian “farmi-jengistä” sai rotsit aukeemaan just sen verran että kovuudesta ei voinu puhua alussa edes, vaan oltiin heti alakynnessä. Ei tietenkään auttanu että VP otti saikkua polven takia mutta kokonaisuudessaan oon tyytyväinen joukkueen peli-ilmeeseen ja asenteeseen. Hieno tapahtuma!,[/quote]
Pohjonen kiteyttää.

Valokuvia RatedX:n sivullaARItv näyttää päivän ensimmäisen ottelun jälkilähetyksenä myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.
Seuraa seuran fanisivua!

EDIT: otteluvideo julkaistu. Olkaa hyvät:

Käpylä Maanantai PP'11 RedBull Open Ice -turnauksessa
Käpylä Maanantai PP’11 RedBull Open Ice -turnauksessa 9.2.2013 
vasemmalta: Sauli Jaakkola, Veli-Pekka Lehtikangas, Svante Suominen, Aarne Mäkinen,
Fredrik Fagerström, Jesse Kantola ja Heikki Säteri

Siirtoajan umpeutuminen toi mukanaan raskaita pelaajasiirtoja

Julkaisuvapaa heti

Käpylä Maanantai PP’11 kokee tänä keväänä merkittävän menetyksen, kun kaksi sen huippupelaajaa siirtyy Etelä-Euroopan huippuseuroihin.

Tero Könönen siirtyy kevään 2013 kestävällä vuokrasopimuksella Milanoon ja Tommi Suominen toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella Gijóniin. Käpylä Maanantai pitää itsellään oikeudet Suomiseen hänen vieraillessaan Suomessa. Organisaation johto povaa Suomisen esiintyvän jo tänä keväänä Hartwall-areenalla pelattavassa ystävyysottelussa.

Könönen on kotiutunut muodin mekkaan ja esiintyy työnantajansa peliasussa jo ensi viikolla. Suomisen kone suuntaa Biskajanlahden rannoille tänä torstaina.

Könönen ja Suominen T. vuokralle Italiaan ja Espanjaan.
Tero Könönen ja Tommi Suominen vuokralle Italiaan ja Espanjaan

 

Käpylä Maanantai onnittelee Nummijoen perhettä

Julkaisuvapaa heti

Käpylä Maanantai PP’11 ry onnittelee huippupelaajansa Esa Nummijoen perhettä hurmaavan esikoisensa johdosta. Seuran hallituksen puheenjohtaja luovutti Nummijoelle palaajiston lahjoittaman pelipaidan jääkiekkotapahtuman yhteydessä Käpylän tekojäällä 10.12.

Nummijoki kunnostautui myös illan peleissä kirjaamalla tehot 4+1.

Seuran hallituksen puheenjohtaja Svante Suominen luovutti pelaajiston lahjoittaman pelipaidan Esa Nummijoelle Käpylän tekojäällä

Käpylä Maanantai PP ’11 julkaisi uudet peliasunsa Helsingin Itäkeskuksessa

Julkaisuvapaa heti

Käpylä Maanantai PP ’11 julkaisi uudet peliasunsa 12.8.2012 Helsingin Itäkeskuksessa.

Läsnä tilaisuudessa olivat KMPP:n kapteeni, muut avainpelaajat, hallituksen jäseniä ja yhteistyökumppaneiden edustajia. Käpylä Maanantain peliasun yhteistyökumppanit ovat Adidas ja Stadium. Uuden asun käyttö alkaa välittömästi ja sen voi nähdä joukkueen päällä ensimmäisen kerran huomenna, 13.8.2012 harjoituksissa Talin urheilukentällä.

Fanit voivat ostaa haluamallaan numerolla ja nimellä varustetun paidan Käpylä Maanantain kotisivulta, osoitteesta www.kapylamaanantai.com