Käpylä Maanantai @ Outdoor Hockey Challenge, Stockholm

Maanantain pipolätkäuroot lähtivät reilu viikko sitten viikinkilaivalla (jättikiitos sponsorille!) valloittamaan rakkaan länsinaapurimme pääkaupungin pipolätkäskeneä. Mukana tulikuumassa kokoonpanossa olivat (vas. takaa):

  • #49 Ville Hulkkonen
  • #9 Steve Baynes
  • #88 Ville Purontaus
  • #22 Svante Suominen “C”
  • #95 Seppo Hälikkä
  • #26 Tommi Suominen
  • #37 Ville Sinisalo
  • #35 Chad Edwards

Käpylä Maanantai Outdoor Hockey Challenge 2015

Jääkiekkosankareiden suureksi iloksi myös hokivaimot ja -lapset nousivat Katajanokan terminaalista alukseen!

Menomatka sujui tankaten ja laulellen.

View this post on Instagram

#selfiestick #KMPPinSE #kapylamaanantai #ohc15

A post shared by Svante Suominen (@svantesuominen) on

Satamasta T-baanalla hotellille. Rex Hotel. 5/5! Purontaukset majoittuivat lähemmäs itse areenaa, Östermalms Idrottsplania, jotta aamujää- sekä iltajäätarpeet saatiin paremmin tyydytettyä. Myös kustomilla aamiaispannukakkupalvelulla taisi olla osuutta asiaan.

Perjantai sujui rauhallisissa merkeissä aikaerosta johtuvaa väsymystä vastaan taistellessa. Illalla nautittiin pelaajien ja fanien yhteinen dinner.

View this post on Instagram

#KMPPinSE #maninthemoon

A post shared by Ville (@binisalo) on

Dinnerin jälkeen vielä Uber alle ja kentälle herkistelemään, testailemaan jäätä ja hieromaan kuvioita. Osa vahvuudesta Jazz-baariin. Jazz kiinnostaa.

Hyvin nukutun yön jälkeen Rexin mahtavalle aamupalalle. Taktiikoiden hiomista. Ensimmäisenä vastaan oli asettumassa Hamilton Mustangs. Käpyläläisten kanukit tunnistivat jengin nimen viittaavan huikeaan ’86 klassikkoleffaan. Ja kävellen kentälle. Älytön määrä perhosia vatsassa. Mitenköhän nää ruotsalaiset pelaa pipolätkää? Miks jollain jengeillä on jääkiekkovarusteet päällä? O-ou. Jengirotseja ja jengipipoja.

View this post on Instagram

#KMPPinSe

A post shared by Laura (@_l_a_u_r_a_n_) on

Diskuteerattiin vastustajan kanssa meille 8 pukeutuvaa pelaajaa kuuden sijaan. Hyviä tyyppejä! Oikeen näkönen meininki kaveriporukkajoukkueessa. Suomi-pojat (sis. Chad ja Steve) tykittää maaleja ja siniristiliput heiluu katsomossa. Helppo pelata, kun huikea yleisö mukana neljäntenä pelaajana. Maalimäärän kanssa vaikee pysyä laskuissa. Steve koittaa hillitä joukkueen tuuletuksia gentlemannimeininkiin vedoten. Maanantai on selvästi eri tasolla ja voittaa 18–3.

Matsin jälkeen lähdetään metsästämään pastaa. Löydetään italialainen. Kiviuuni saa lähes kaikki nappaamaan pizzat. VIRHE! Joukkue ja fanit palaavat pyörien areenalle iltaotteluun. Vastassa on Sudret. Nyt nopealla guuglauksella napsahtaa aika monta Elite Prospects -linkkiä. Olis pitäny tajuta latautua. Jengillä lähes kaikki jääkiekkokamat päällä ja sotamaalaukset naamalla; ja mikä pahinta Käpylän kanadalaiset country-festareilla (luulivat, että 6 pelaajaa matseissa ehdoton maksimi, buukkasivat liput).

Eka erä huikean tasainen. Numerot tais olla Sudretille 1–2. Jää ei enää niinkään. Kiekot pomppii ja puolustuksessa Steven kokoinen aukko. Tokalla puoliajalla pari merkkausvirhettä ja Sudret menee menojaan. Jään kunto saa jopa kaiken kokeneen Purontauksen purkamaan tunteitaan Instagramissa:

Illalla keskustan thaikkuraflaan huuhtelemaan pettymystä tulisella sapuskalla ja yhdellä SEA-kokoisella Changilla.

Aamiaisella laskestellaan, että playoffsit kutsuu, jos pidetään maaliero kovana. Päätetään pitää. Kävellään aamuotteluun. Vastassa Il Piatto Zinken Warriors. Voitetaan taas 18–3. Vähän hävetää pelata täysillä joka vaihto, mutta maaleja on pakko tykittää.

Pleijaripaikka on seuraavan ottelun voitosta kiinni! Hymyssä suin lounaalle. Tällä kertaa kevyemmin. PUOLITAN Hulkkosen kanssa pasta-annoksen ja heitän pelipaita päällä parit yläfemmat ravintolan ruotsinsuomalaisille.

Paluu areenalle. MITÄ IHMETTÄ, JÄÄ ON LÄHES SULANUT!?

Turnausmanagementti kutsuu kapteenit diskuteeraamaan ja äänestelemään jatkosta. Joku ehdottaa, että lohkojen johtajat jatkoon ja rankkareilla pleijarit. Jengi nyökkäilee. Joku ehdottaa, että helsinkiläiset myös jatkoon, koska tulevat kaukaa. Kieltäydyn kohteliaasti. Ehdotan, että “pelataan” rankkareilla nyt alkusarja niin kun oli suunniteltu ja jatkoon jengit niin kun oli suunniteltu. Okej!

Heitellään läpyskää alkusarjamme viimeisen vastustajan Ice Climbers HC:n kapun kanssa. Mukava tyyppi! Vedetään rankkarit. Voitto.

https://instagram.com/p/zsVoJ3IOoU

Ristiriitasilla fiiliksillä luistimet reppuun ja lenkkarit jalkaan. Vapaalle kentälle reenailemaan lisää minigolfrankkareita ja odottelemaan pleijaripuun valmistumista. Tornarit kiertää. Joku sammuttanut jäähdytysjärjestelmän?

Pleijaripuusta ei löydy Käpylä Maanantain nimeä. Kyselen ystävälliseltä turnausjohtajalta, et mikäs täs nyt onkaan tää meno; otettiinko nyt sit kuitenkin vaan lohkovoittajat messiin? –Joo.

Jes!

Suurin osa maanantailaisista lähtee kentältä tilataksilla Arlandaan ollakseen maanantaina duunissa.

Ristiriitanen loppu. Huikee reissu! Tack.

EDIT: Tässä vielä Sepon upee video