Käpylä Maanantai PHC Hockey Bible 2015–16

käpylä maanantai hockey bible

Steve Moseksen evankeliumi: Pelialueet

Puolustusalueet

“Jokaisella jätkällä on oma mies.” Tässä kuvassa puolustusalue on jaettu neljään osaan vihreillä viivoilla. Jokaisella neljällä alueella tulee puolustustilanteessa olla yksi pelaaja.

Puolustajat 8 ja 9 hoitavat B-pisteiden alle jäävän alueen. Kun toinen puolustajista on kulmassa/maalin takana tulee toisen puolustajan olla maalin edessä pitämässä vastustajan hyökkääjää.

Keskushyökkääjä pyrkii auttamaan puolustajia B-pisteiden alapuolella.

Laitahyökkääjien tehtävä on estää vastustajan puolustajien laukauset ja nousut takatolpalle. Jokaisen on tärkeää hoitaa oma rooli ettei vastustajalle jää liikaa aikaa ja vapaita paikkoja. Omilla paikoilla estetään myös turha juokseminen kentällä.

Reijo Ruotsalaisen evankeliumi: Maalintekosektori

maalintekosektori

Kenttään on merkitty vihreillä viivoilla maalintekosektori.

Alueelta 1 tehdään jääkiekossa valtaosa maaleista. Puolustustilanteessa tälle alueelle ei päästetä ketään vapaaksi. Vastaavasti hyökkäystilanteessa alueella 1 tulee aina olla yksi pelaaja.

Alue 2 on myös merkittävä maalintekoalue. Tältä alueelta ei saa päästää pelaajia laukomaan. Laitahyökkääjien tulee estää vastustajan puolustajien laukaukset. Pyritään ohjaamaan vastustajan peli alueiden 1 ja 2 ulkopuolelle.

Jari Kurrin evankeliumi: Oman alueen haku

Haku

Tässä on esitettynä perus oman alueen haku ja hyökkäykseen lähtö. Tämä on vain yksi tyyli suorittaa hyökkäykseen lähtö, mutta mennään alussa tämän kanssa ja vedetään sitten eri variaatioita kun tämä alkaa toimia. Hyökkäykseen lähdön tulee olla nopea ja selkeä kaikille.

Ensimmäisen syötön tulee onnistua jotta päästään omista pois. Hyökkääjien tulee tulla hakemaan syöttää tarpeeksi alhaalta omasta päästä. Siinä vaiheessa kun puolustaja on valmiina syöttämään hyökkääjälle hyökkääjän tulisi olla rintamasuunta hyökkäyssuuntaan. Painollisen puolen laitahyökkääjä ja keskushyökkääjä hakevat kiekkoa painolliselta puolelta ja painottoman puolen laitahyökkääjä hakee nk. pitkää syöttöä toiselta puolelta tai vastustajan pakkien välistä.

Puolustajien tulee tukea toisiaan hyökkäykseen lähdössä. On parempi antaa helppo pakki-pakki syöttö kun hakea vaikeaa läpi syöttöä koko kentän läpi. Kun toisella pakilla on kiekko toisen pakin tulee aina pyrkiä liikkumaan niin että helppo pakki-pakki syöttö on mahdollinen. Tämä ensimmäinen pakki-pakki syöttö yleensä avaa vapaa syöttölinjan toiselle puolelle.

Leo Komarovin evankeliumi: Karvauspeli

Karvaus

Karvauspelillä tarkoitetaan hyökkäysalueella tapahtuvaa puolustamista. KMPP pelaa karvausta 1–2–2-asetelmalla, jossa painollisen puolen laitahyökkääjä (tai erikseen sovittaessa ketjun luistelullisesti vahvempi laitahyökkääjä) lähtee aktiivisesti häiritsemään peliä avaavaa vastustajaa (yleensä puolustaja) vastaan.

Kaksi muuta hyökkääjää seuraavat porrastetusti tilannetta hieman alempana, valmiina siirtymään sekä keskialueen puolustukseen että vastahyökkäykseen. Ketju vaihtaa puheella karvaajaa.

Psalmit

  • Pyritään ohjaamaan vastustajan hyökkäys laitoihin ja kulmiin (pois maalintekosektorilta)
  • Puolustettaessa pysy aina maalin ja kiekon välissä älä päästä vastustajaa leikkaamaan keskelle
  • Puhe, puhe, puhe tuetaan kaveria!
  • Älä avaa/pura peliä riskillä maalintekosektorin läpi, mieluummin laitojen kautta.
  • Jokaisella on kentällä oma paikka ja tehtävä. Hoida oma hommasi!

[twocol_one][typography font=”Rock Salt” size=”24″ size_format=”px”]Aarne Mäkinen[/typography]
Päävalmentaja[/twocol_one] [twocol_one_last][typography font=”Rock Salt” size=”24″ size_format=”px”]Svante Suominen[/typography]
General Manager[/twocol_one_last]